STAMSUND: Demonstrantene peker i en felles uttalelse på flere forhold de betegner som kritikkverdige, blant annet at de nesten 150 beboerne ser seg nødt til å dele på én vaskemaskin, manglende utstyrt kjøkken, ett fjernsyn, kun én fungerende datamaskin på datarommet og at kjelleren fortsatt er stengt etter brannen der før jul. Demonstrantene mener også at det i flere tilfeller bor for mange personer på hvert rom, og at bygget til tider ikke er godt nok varmet opp. Demonstrantene ga uttrykk for at de mener ledelsen har opptrådt rasistisk. Blant annet skal ledelsen ha sagt at var beboerne ikke fornøyd med forholdene kunne de bare dra hjem
Tom Edvardsen er daglig leder ved Vestvågøy Mottak i Stamsund. Han kjenner seg ikke igjen i påstandene om at ledelsen ved mottaket kommer med rasistiske uttalelser.
–Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i de påstandene. Vi er satt til å følge reglene som er satt av UDI og hadde vi ikke gjort det så hadde vi nok ikke hatt jobb i dag, sier Edvardsen.
–Slike påstander som vi har fått høre i dag er en del av jobben i denne bransjen, legger han til.
Edvardsen sier at tirsdag morgen så virket alle seks komfyrene.
–Mandag ble en ny industrivaskemaskin monteren etter at den gamle gikk i stykker. Vaskemaskinen er tilgjengelig fra 0700–2300. At internettet har vært ustabilt er kjent problem i hele samfunnet de siste ukene, mener Edvardsen.
-Vi har også et beboerråd der slike saker skal tas opp. Vi har ikke hørt noe før demostrasjonen, leger han til.
Edvardsen opplyser at politiet friga kjelleren etter brannen for rundt 14 dager siden.
–Vi har nå fått hentet inn anbud og arbeidet starter på mandag, avslutter Tom Edvardsen.