Store og små koste seg sammen med nissegrøt i Stamsund

Blide: Ungjentene Oline Pettersen Eilertsen (t.v.) og Hanna Haddal Madsen, syntes grøten var kjempegod. Alle foto: Geir Inge Winther

Blide: Ungjentene Oline Pettersen Eilertsen (t.v.) og Hanna Haddal Madsen, syntes grøten var kjempegod. Alle foto: Geir Inge Winther Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fire store kjeler med grøt gikk med på nissegrøtfesten i «Jungelen» lille nyttårsaften.

DEL

To av mange, mange som kom på arrangementet arrangert av Stamsund ve og vel, var Oline Pettersen Eilertsen (6) og Hanna Haddal Madsen (snart 8).

Begge koste seg med nissegrøten i «Jungelen», som er område i lysløypa hvor innbyggerforeningen på dugnad har tilrettelagt for sosialt samvær.

– Grøten var kjempegod, smilte Oline og Hanna, som fortalte at de hadde spist grøt før i julen også.

Nissebesøk

Arrangøren hadde annonsert at nissen ville stikke innom, og plutselig var han der.

Med sekken full av julesnop, fikk han store og små med på allsang. «På låven sitter nissen med sin julegrøt, så god og søt, så god og søt», lød det mellom grantrærne som omkranser «Jungelen».

Mange barn ventet spent på at julenissen skulle åpne sekken etter sangen. Det gjorde han, og delte med rund hånd ut til alle hendene som strekte seg mot ham.

Fikk nissepakke

– Eg har ikkje fått pakke, hørte vi fireåringen Dennis si, der han tålmodig ventet på at nissen skulle stikke pakke i den ventende hånden. Og da han fikk pakken, kom smilet. – Eg må vis ho mamma, sa han etter at han hadde sjekket innholdet.

– Superflott

Smilene var mange og breie denne søndag ettermiddag. Så også hos Hilde og Morten Klingan Samuelsen, og lille Mio på ett år.

– For et superflott arrangement, sa Hilde som er oppvokst i Stamsund, men nå bor i Oslo sammen med ektemannen.

– Det er altså så koselig her, og så treffer jeg på mange kjenninger. Ja de skal ha ros de som steller og styrer så masse sånn at vi får komme hit og kose oss, fastslår Hilde smilende blid.

Artikkeltags