Lørdag formiddag var det duket for palleløp under Stamsund i Fest. På grunn av kraftig vind og kalde temperaturer var det kun tre personer som var modige nok til å legge ut på den lille ferden over sundet. En av dem var Rita Klausen fra Ballstad. Hun la riktignok ikke ut over sundet helt frivillig.

– Det var de som tvang meg til å gjøre dette, sier Klausen, og peker på utdrikningslaget sitt som fulgte nøye med på løpet på sidelinja.

Les også: – Han er uunnværlig for Stamsund, Vestvågøy og Lofoten

Ikke knirkefritt

Ferden over sundet gikk ikke helt knirkefritt for den kommende bruden. Etter å ha falt i vannet og blitt hentet opp av båten, var det en våt Rita som kom i land på den andre siden.

– Nå blir jeg sykmeldt, ler hun og legger til:

– Dette var ikke noe gøy. Det var kaldt, og i tillegg har jeg vannskrekk.

Det så midlertidig ikke ut til å sette en stopper på det gode humøret for Rita og resten av utdrikningslaget, som feiret Rita sin siste tid som singel før hun skal gifte seg i Italia i starten av juli.

Modige gutter

Mathias Strømmen og William Røste fra Stamsund var de to andre deltakerne under palleløpet. De to modige guttene var også de eneste som kom seg i mål på den andre siden av sundet. De hadde håpet på mer konkurranse.

– Jeg synes det er dårlig at ikke flere meldte seg på. Det var ikke nok konkurranse, sier William som kapret til seg førsteplassen med en hårfin margin.

– Det var pinglete av de andre å ikke melde seg på. Det var ikke skummelt i det hele tatt, legger Mathias til. Han kapret andreplassen.

Guttene storkoste seg under palleløpet og Stamsund i fest, og synes palleløpet var veldig morsomt. I premie fikk de hvert sitt vanngevær, såpebobler og hver sin kopp.

– Flotte premier, konkluderte guttene, og sa seg fornøyd med egen innsats under palleløpet.

Les også: Vinnerlykke på ”Stamsund i fest”

Bildeserie

Palleløp

 

Dårlig vær

Den kraftige vinden ga også arrangørene flere utfordringer. Fredagens fjellrekketur ble avlyst og LofotHest måtte melde avbud til Stamsund i Fest. Tryllekunstneren som skulle opptre lørdag kveld kom seg ikke fra Stockholm, og ankom derfor ikke Stamsund før sent på kvelden. Men arrangørene kan å kompensere opp for det tapte.

– Trylleshowet er utsatt til søndag kl. 13, og Lofoten Extremsportklubb står på hurtigrutekaia med bagjump fra kl. 13.30, sier Monica Larsen i Stamsund Ve & Vel.

– I år blir det tredagers, sier Gro Vassbotn.