10.000 i leie hvis ikke øya ryddes

Fylling: Steinmassene ligger klare på Buøya. Moloen ble påbegynt i 2011, men ikke fullført. Det ligger dermed en bunnfylling ut til den røde flytestaken t.h. i bildet. En fylling båtfolk og fiskere utgjør en fare. Foto: Lise Fagerbakk

Fylling: Steinmassene ligger klare på Buøya. Moloen ble påbegynt i 2011, men ikke fullført. Det ligger dermed en bunnfylling ut til den røde flytestaken t.h. i bildet. En fylling båtfolk og fiskere utgjør en fare. Foto: Lise Fagerbakk

Artikkelen er over 2 år gammel

Steinmassene til en molo i Buøyhamn i Stamsund, ligger lagret på Buøy. Ryddes ikke øya, må Vestvågøy kommune må betale leie.

DEL

Vestvågøy kommune planla i 2011 å bygge molo i Buøyhamn. Bunnfyllingen ble lagt, og stein for å bygge moloen ferdig, ble flyttet fra Tankholmen til Buøy. Dette etter en avtale mellom Vestvågøy kommune og grunneier Fritz Karl Pedersen Drift AS i Stamsund.

Siden har massene ligget der.

Våren 2014 sendte selskapet brev til kommunen, hvor de ba om en avklaring.

Høsten 2014 hadde de fortsatt ikke fått noe svar, og sendte et nytt brev. Denne gang med beskjed om at området måtte ryddes inn 30 dager. Hvis ikke ville selskapet beregne leie på 10.000 kroner per måned. Dette med virkning 1. januar 2015.

Les også: Børje gikk på grunn i påbegynt molo. - Din egen feil, mener Kystverket

Avventer

Siden den gang har det vært en god og positiv dialog. Foreløpig har derfor ikke kommunen fått noen faktura.

Det opplyser Geir Asbjørn Pedersen hos Fritz Karl Pedersen Drift AS.

– Avtalen var at massene skulle legges ut, og fjernes fra Buøy i 2012. Vi har siden vi sendte brevet vært i en god dialog. Bygger de moloen vil vi ikke kreve leie, sier han.

Første kommunestyremøte etter sommeren er 26. september. Det er uvisst om saken blir klar til dette møtet.

– Vi venter og ser hva som skjer i møtet, sier Pedersen.

Les også: Vil kreve erstatning etter grunnstøting

Ulike løsninger

Både Fritz Karl Pedersen Drift AS har sagt de støtter moloen med 100.000 kroner. Stamsund Båtforening med 750.000 kroner. Begge venter på en avklaring.

Etter et vedtak i Vestvågøy kommunestyre, har Norconsult undersøkt havna på nytt.

– De har sett på ulike løsninger. Jeg har fått et utkast til rapporten nå, som vil være grunnlag for en sak til kommunestyret i høst. Målet er at saken kommer opp 26. september, men jeg kan ikke si det sikkert, sier havnesjef Ann-Helen Ernstsen.

Les også: Lokale fiskere støtter havaristen

Les også: Avviser krav om erstatning

Artikkeltags