Ungdommens teaterfestival

Amerikanske Ann Liv Young har ledet en workshop for dramagruppa i kulturskolen i Vestvågøy under Stamsund internasjonale teaterfestival. Arbeidsdemonstrasjonen «Cheries dramaclub» fikk stående applaus. Alle foto: Karin P. Skarby

Amerikanske Ann Liv Young har ledet en workshop for dramagruppa i kulturskolen i Vestvågøy under Stamsund internasjonale teaterfestival. Arbeidsdemonstrasjonen «Cheries dramaclub» fikk stående applaus. Alle foto: Karin P. Skarby

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Arbeidspresentasjonen fra et workshop med ungdom fikk stående applaus, tok frem tårer og engasjerte stort.

DEL

Lørdag presenterte to ungdomsprosjekter arbeidet de har gjort under Stamsund internasjonale teaterfestival. Først ut var The Talking Shop, som består av en gruppe 9. klassinger fra Svarholt skole i Stamsund som i løpet av festivaluka har lagd video, anmeldelser og intervjuer av både publikum og skuespillere på festivalen.

Ungdommene har jobbet i egne lokaler og presenterte sin nettside, og hva de har jobbet med med mentor Chrissie Poulter fra Irland ved sin side.

Det andre ungdomsprosjektet som ble presentert lørdag var resultatet etter en workshop for dramagruppa på Vestvågøy kulturskole med den amerikanske performaceartisten Ann Liv Young.

Presentasjonen høstet lang, stående applaus, og var inngangen til et seminar om barn, grenser og utforsking. Det ble en samtale som ble betraktelig mer enn en akademisk diskusjon om etikk og pedagogikk. Publikum spurte Young og ungdommene som hadde stått på scenen i prosjektet spørsmål, og refleksjoner om det publikum hadde sett og opplevd og svarene på spørsmålene ble et nært, engasjert og levende seminar.

Ungdommene i prosjektet innledet festivalen med å stå på scenen i kulturskolens oppsetning av «Robin Hood», og avsluttet med å utfordre grenser, improvisere og lære mer i workshop.

- Det var ikke noe planlagt da vi kom dag én i workshopen. Ann Liv ville vite hva vi ville jobbe med, og jeg for eksempel fikk lekse til dagen etter å finne ut hva jeg syns er ukomfortabelt å gjøre på scenen, forteller Tobias Gryting.

Det han er ukomfortabel med fikk han utfordret i improvisasjonen.

- Improvisasjon var helt nytt for oss, og det var deilig å holde på med, sier Håkon Unstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken