Gå til sidens hovedinnhold

Standardheving av fortau og annet i Svolvær

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at en av den tidligere posisjon i Vågan Kommune stiller rullestolen sin til disposisjon for posisjonen hvis de ikke har tro på hans beskrivelse av forholdene for gående og syklende i Vågan Kommune!

Hvis han kan låne ut hodelykter slik at de som kanskje skal på befaring har medbragt lys så de ser hvor de skal gå eller trille i rullestol ! Etter min mening er det helt elendig belysning i gatene, hvertfall i Svolvær! At politikere gjennom flere perioder IKKE har evnet å se hvor mørkt og trasig det egentlig er i sentrumsgatene tilsier at samtlige politikere bør få sjekket synet, og det samme gjelder hvertfall en avisredaksjon da dette er ymtet frempå om flere ganger! At det nå er kommet nye koster i politikken tror jeg dessverre ikke gjør at det blir noe særlig forskjell hverken på fortau eller belysning i gatene! At gjengen i lysets by har gjort en bra jobb, er hevet over enhver tvil, men det er altså gatene bak kaipromenaden hvertfall jeg mener at det er et kollosalt forbedringspotensiale både lysmessig og standard på fortau. Det er faktisk ganske mye turister i mørketiden i gatene, og det er bare flaks at det ikke har vært påkjørsler både av turister og av lokale i de så godt som mørklagte gatene.

For å ta et eksempel så kan jeg nevne den såkalte Storgata, der er det tre eller fire gatelys i funksjon fra Gamle sorenskrivergården og til Løkthaugen. Denne gata som faktisk har ganske bra fortau for gående men disse går i gata da fortau sjelden ryddes av de som skal ta seg av slikt, det er vel ingen tvil om hvem som skal ta seg av takrasene på begge sider av denne gata som i de andre gatene. I stedet for å få fjernet takraset sitt, så flyttes bilene bare lengre ut i gata så den blir enda mindre tilgjengelig for brøytefolkene og annen trafikk Har flere ganger foreslått å fjerne de gamle lyktestolpene siden det likevel ikke er lys i dem, da kan gatesnøen lagres på fortauene til den fjernes i full fart uten lyktestolper med lys i på fortauskanten. Biler kan parkeres helt inntil husveggene uten bekymring for fortau da alle fotgjengere forflytter seg der det er minst snø som faktisk er der bilene kjører.

Kommunen har fått et system som varsler innbyggerne om rørbrudd titt og ofte, dette systemet er jeg sikker på at også kan brukes til å få gitt beskjed til adressatene hvor "villparkeringen" er mest plagsom hvis det skal brøytes og ryddes i gatene. Det er "fortau! Ingen prøver seg på å brøyte eller å gå på da det ikke er fortau, bare fortauskant og en meterhøy kant mot huset og slik har det vært siden huset ble bygget i 1917.


For et år eller tre siden kom det en glimrende ide på trykk i LP fra ei bygd på Vestvågøya hvor de ikke var helt fornøyd med belysningen langs veien, der var ideen å starte lyslag da hverken fylke eller kommune ville overta de utgamle lysarmaturene som stod i stolpene uten tilgang på nye pærer. Kanskje de nye politikerne kan utrede hvor mange gatelys det bør være i gatene i "Lysets by" og om strømforsyningen er intakt?

Kommentarer til denne saken