Starter båtrute mellom Svolvær og Narvik: - Vi har stor tro på dette

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. juni tilbyr Lødingen Skyssbåtservice transport vannveien mellom Svolvær og Narvik. Selskapet har også inngått avtale om å frakte cruiseturister til og fra Trollfjorden.

DEL

I mai i fjor fikk selskapet ja av fylkesrådet til å starte opp turistruten. Fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik, opplyste til Lofotposten at det er gitt løye for ti år.

Andrea Rinø i Lødingen Skyssbåtservice sier selskapet har stor tro på at de kan tilby besøkende et godt alternativ til transport mellom Svolvær og Narvik.

– Svolvær og Narvik er spennende steder, og vi har erfart at det er stor etterspørsel for denne ruten. Det har vært et savn etter at ruten ble lagt ned i 2007, og vi mener sjøveien er et godt alternativ til bil og buss, sier Rinø.

1200 kroner en vei

Seks dager i uka går båten fra Svolvær klokken 0830 til Narvik med retur klokka 16 og ankomst igjen på kvelden klokka 21. En tur fra Svolvær til Narvik koster 1200 kroner. Turen fra Svolvær til Narvik vil ta omtrentlig fem timer, og båten vil også anløpe Lødingen og Risvær på anrop.

– Denne turen er også for opplevelsen. Vi går innom Trollfjorden på ruta, og man får se det beste sjøen har å tilby på denne distansen, mener Rinø.

Det er Meløytind som skal operere ruta. Båten har kapasitet til 48 passasjerer.

Rinø understreker at dette er et tilbud som først og fremst er myntet på besøkende, men hun håper at det også vil slå an blant lokalbefolkningen.

Tror dere det er vilje til å betale 1200 kroner for å reise en vei mellom Svolvær og Narvik?

– Ja, vi tror det, men det gjenstår selvfølgelig å se, sier Rinø.

Cruiseturister

Rinø og Lødingen Skyssbåtservice har også inngått avtale om å frakte cruiseturister fra Leknes til og fra Trollfjorden.

– Vi vil hente en gruppe på Leknes og ta dem med til Trollfjorden. Vi setter deretter av den første gruppa i Svolvær, hvor vi plukker opp gruppe nummer to. Deretter frakter vi dem tilbake til Leknes, forteller Rinø.

Ruta mellom Svolvær og Narvik drives kommersielt uten tilskudd.

– Vi har stor tro på dette. Man må være optimistiske om man bosetter seg i Nord-Norge, ler Rinø.

I første omgang er ruta sesongbasert og strekker seg fra 1. juni til 1. september. På sikt håper selskapet at de kan utvide sesongen i begge ender.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken