Helt siden i mars har all cruisetrafikk verden over stoppet opp, og skipene har ligget i opplag. Til Lofoten var det meldt inn over 100 anløp, og så langt er alle anløp fram til i juli kansellert.

Nå ser det ut til at det blir noen få anløp også i år.

Cruiserederiet Seadram Yacht Club eies av Atle Brynestad, og har som alle andre hatt sine skip i opplag. Rederiet har to like skip. «Seadream 1» og «Seadream 2». Nå ser det ifølge Maritimt Magasin ut at det norskeide rederiet blir det første som setter sine skip i drift.

Maritimt Magasin skriver at selskapets skip «SeaDream 1» settes i trafikk fra Bergen 20. juni, i første omgang kun for norske gjester.

Den første seilasen starter 20. juni fra Bergen og skal gå langs norskekysten til Oslo.

– Deretter blir det syv- og 12-dagers turer på norskekysten med utgangspunkt Oslo og Bergen og nordover helt opp til Tromsø nord for polarsirkelen. Slik planene er nå vil de første reisene mest sannsynlig være kun for norske og eventuelt skandinaviske gjester på grunn av koronarestriksjoner. Senere på sommeren og på turene til høsten kan det bli aktuelt med gjester fra andre land om bord, opplyser rederiet.

Skipet vil anløpe havner som Oslo, Rosendal, Bergen, Flåm, Olden, Geiranger, Ålesund, Rørvik, Røst, Lofoten og Tromsø, og muligens også Skagen i Danmark.

Rederiet kaller cruisene sine yachting og opererer i luksussegmentet for voksne og reisevante mennesker. Hvert skip tar kun 112 gjester og har et mannskap på 95.