Ujevn vei i over ett år

Sløverfjord: Ved utgangen av Sløverfjordtunnelen er asfalt på Europavei 10 knust. Og det har den vært en stund og det synes som om det skal den fortsatt forbli.

Sløverfjord: Ved utgangen av Sløverfjordtunnelen er asfalt på Europavei 10 knust. Og det har den vært en stund og det synes som om det skal den fortsatt forbli.

Artikkelen er over 5 år gammel

Skiltet med «Ujevn vei» har stått svært lenge ved utløpet av Sløverfjordtunnelen.

DEL

– Vi har en strekning på om lag 50 meter av E10 som er knust fra utløpet av tunnelen under Sløverfjorden. Strekningen skulle reasfalteres i fjor høst. Men det ble dessverre ikke gjort grunnen tidsnød, sier Jon Roger Sørvang i Statens vegvesen.

Knust av tunge kjøretøy

Årsaken til at E10 er knust i dette området skyldes sannsynligvis at tyngre kjøretøy som har krabbet opp mot utgangen av tunnelen, har hatt lav fart og humpet i samme spor utstyrt med kjettinger. Skadene har eskalert etter hvert som nye kjøretøy har havnet i de samme humpene.


Flere skader

I Lofoten er det flere veistrekninger som har skader som må ordnes før sommertrafikken setter inn for fullt.
– Hva er galt med asfaltkvaliteten på strekningen mellom Kabelvåg og Svolvær som bli så fort nedslitt?
– Grunnen til at det blir så fort sporet er måten denne strekningen blir reasfaltert på. Asfalten blir varmet opp og forhøyningene blir høvlet av. Deretter blir denne asfalten blandet med ny og lagt på. Deretter avsluttes det med et tynt lag med toppasfalt. Men denne slites altså fort og det blir sporet, sier Sørvang.
Disse to stedene og en rekke andre deler av riks- og fylkesveiene i Lofoten skal ordnes i forbindelse med årets asfaltprogram. Så tidligst vil den ujevne veien ved Sløverfjorden bli ordnet midt i juli måned før fellesferien.

Les også: - Vegen ble breiere, men farligere

Les også: Ingen folkemøter i Lofoten om nye E10

Artikkeltags