Nå kommer nye regler for salg av bil

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra slutten av april trår de nye reglene i kraft for de som skal kjøpe eller selge et kjøretøy.

DEL

Statens vegvesen melder at nå er det like før de nye reglene trer i kraft.

Den ene endringa er at omregistreringsavgifta ikke lenger kan betales på trafikkstasjonen. Den må betales på nett på vegvesenets selvbetjeningsløsning.

Den andre endringa er at du må legitimere deg når du leverer salgsmelding, enten det er digitalt på vegvesenets nettsider eller ved å møte opp på en trafikkstasjon.

- Legitimeringsplikten innfører vi for å ivareta sikkerheten til deg som kjøper eller selger bil. Her er det ofte snakk om store pengesummer som skal skifte eier. Vi er opptatt av sikre og åpne transaksjoner, sier Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen i pressemeldinga.

I forbindelse med omlegginga vil alle kjøretøytjenester i vegvesenet være ute av drift i perioden 25.- 28. april. Det betyr at du ikke kan kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, omregistrere eller avregistrere kjøretøy disse dagene.

Bakgrunnen for at systemene stenges såpass lenge er at det er et 40 år gammelt register med data til 11 millioner kjøretøy som skal fornyes.

Bilselgere anbefales å bruke nettjenestene.

- Det raskeste er å betale omregistreringsavgiften direkte på vegvesen.no. Da kan du samtidig skrive ut et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk med en gang, så fremt du også har forsikringen i orden, sier Lars Normann Leivseth Johansen i Skatteetaten.Artikkeltags