Gå til sidens hovedinnhold

Statsråd takker mannskaper for innsatsen i Lofoten

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingvil Smines Tybring-Gjedde er ny i jobben som samfunnssikkerhetsminister. Hun følger med på situasjonen som har preget Lofoten siden det store snøfallet søndag.

- Jeg følger de vanskelige forholdene i Lofoten løpende. Det er vanskelig både for innbyggerne og for mannskapene som jobber mot naturkreftene. Jeg vil takke all mannskaper, både offentlig ansatte og frivillige som gjør en sånn formidabel jobb, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) i ei pressemelding.

- Jeg blir holdt løpende orientert om situasjonen lokalt og regionalt. Sivilforsvaret, forsvaret og andre etater står i beredskap for å kunne settes inn ved behov. Jeg har også snakket med fylkesmann Tom Cato Karlsen som skryter av alle de involverte, sier statsråden.

- Jeg glad for at beredskapsarbeidet fungerer. Det gjøres en kjempejobb av kommunene og av andre lokale krefter. Jeg vil også skryte det gode samarbeidet mellom de regionale aktørene, samordnet av fylkesmannen gjennom fylkesberedskapsrådet, sier Ingvil Smines Tybring-Gjedde som legger til at hun håper de evakuerte får flytte heim så fort som mulig.

Se oversikt over sakene til Lofotposten om snøkaoset på samlesiden

Kommentarer til denne saken