Stein og Espen fra Vestvågøy på pallen i NM

Bronse: Espen Torp og Stein Statle tok bronse i Bridge-NM i helga.

Bronse: Espen Torp og Stein Statle tok bronse i Bridge-NM i helga. Foto:

Stein Statle og Espen Torp fra Vestvågøy bridgeklubb tok NM-bronse i parfinalen som ble spilt i Kragerø i helga.

DEL

48 par hadde kvalifisert seg til NM-finalen fra kretsvise semifinaler rundt om i landet, og NM-bronse er ei meget sterk plassering.

- Det er deilig. Vi var i teten hele veien. Vi berget bronse på slutten. Det kunne blitt fjerdeplass også, så vi er veldig fornøyde, forteller Statle på telefon fra Sør-Norge.

Han forteller at han og makker Espen Torp spiller veldig godt sammen, og leverte solid spill gjennom hele helga.

– Vi har spilt i tre dager fra klokken 10 om morgenen og til klokken 19 på kvelden. Vi har nesten ikke gjort feil. Det er noen kort som har blitt delt ut. Vi har så mye erfaring med dette at å holde konsentrasjonen er det minste problemet. Vi har gode rutiner der, legger han til.

Duoen har spilt bridge til og fra sammen i nesten 20 år. Det sosiale er minst like viktig som selve konkurransen, ifølge Statle.

– Det er et veldig interessant spill, men vi har fått mange venner gjennom bridgen. Man får et vanvittig nettverket over så mange år, og vi møtes på turneringer og festivaler. Det sosiale er det beste, men skal man bli god i bridge ligger det mye arbeid bak. Det var mange som spilte denne turneringen som er høyere ranket enn oss. Vi hadde et håp om å komme blant topp ti, og da gjør det absolutt ingenting at det går enda bedre. Dette er den beste plasseringen vi kan vise til i par-NM, sier han.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken