Gå til sidens hovedinnhold

Steinar (22) stortrives som selger i skipshandelen: – Det er ikke én dag som er lik!

Artikkelen er over 2 år gammel

Steinar Green Hansen fra Ballstad satset på en karriere som butikkselger, og stortrives hos Ballstad Slip.

Bak disken i skipshandelen til Ballstad Slip håndterer Green Hansen en rekke kunder med mange forskjellige utfordringer. 22-åringen har vært lærling i salgsfaget i bedriften, og nylig tok han fagbrev i salgsfaget med karakteren meget godt bestått.

Ballstad Slip har foruten slipen også skipshandel og flåteservice.

– Etter ungdomsskolen gikk jeg naturbruk og fiske og fangst på videregående, men jeg sliter med sjyverk og kommer meg ikke på havet. Jeg har jobbet i butikk tidligere, og fikk sommerjobb her før første året på videregående. Da var det bare å satse videre.

– Merker at det er sesong

Inne i butikken skal kundene ha både oljehyre, arbeidsklær, fiskeredskaper og mye annet.

– Vi merker at det er sesong nå, slår Green Hansen fast og legger til at det også går mye deler til vedlikehold av motorer og båt.

Han stortrives med å jobbe tett på fiskerne og fiskerinæringa. Hver dag er det nye utfordringer som skal løses for kundene som er innom.

– Absolutt! Det er mange gode opplevelser med kunder og det gir et godt kontaktnett. Her på denne butikken er det også mange utfordringer, det er ikke én dag som er lik.

– Vi har både fiskere, entreprenører og bønder innom her, legger han til.

Steinar Green Hansen er selv fra Ballstad, og er glad i hjemstedet der utviklingen blant annet innenfor reiseliv har skutt fart.

– Utviklinga har vært veldig positiv og stigende.

Satser på lærlinger

Daglig leder Roger Abrahamsen ved Ballstad Slip er svært godt fornøyd med lærlingen som nå har tatt steget opp som fagarbeider.

– Han avla en fabelaktig bra fagprøve! Vi satser på å ta inn lærlinger for å rekruttere fagfolk, sier han.

Abrahamsen legger også vekt på at bedriften har fokus på å levere et bredt utvalg av varer og tjenester.

– Skipshandelen er viktig for oss, den gjør oss til en komplett leverandør. Veldig mange kunder sier at de får alt hos oss. Kombinasjonen mellom slip, skipshandel og flåteservice er viktig.

Resultatet for 2018 er ikke klart enda, men bedriften som fylte 100 år i fjor klarer seg fortsatt bra. Fiskeflåten er den sentral kundegruppen for den velkjente slipen på Ballstad, der Scott Thoes velkjente veggmaleri fortsatt er på fasaden.

– Samlet sett leverer vi resultater på linje med det vi har gjort før. Vi har en rekke faste kunder som kommer tilbake til oss, sier Roger Abrahamsen.

Også han ser lyst på utviklingen av Ballstad.

– Det skjer mye på turistsiden. Vi ser også at for eksempel rederne av nye «Ballstadøy» har kjøpt seg base på Ballstadlandet for å ha båten sin, og drive utvikling. Vi har også planer for videre utvikling, men uten at jeg kan være mer konkret på det nå, sier han.

Kommentarer til denne saken