Steinar Molvik er død

Artikkelen er over 4 år gammel

Steinar Molvik døde brått og uventet onsdag, 71 år gammel.

DEL

Steinar Molvik 20.12.1943 - 07.01.2015Det er gjennom sitt virke i Svolvær, Lofoten og Nord-Norge at Molvik ble kjent, først og fremst gjennom politisk virke og innen idretten. Ved sin død var han medlem av Vågan kommunestyre for Arbeiderpartiet, styreleder i Lofoten Avfallsselskap, nestleder i Lofotakvariet og styremedlem i Nofir. Han var også leder i Hålogaland Fotballkrets. Dødsfallet inntraff i fødebyen Sarpsborg onsdag ettermiddag.

- Dette var en ufattelig trist og sjokkerende beskjed å få. Steinar var en bauta, som har hatt stor betydning for mange. Han hadde signalisert at han nå hadde en del ledig  kapasitet. Vi var innstilt på å bruke ham der han kanskje var aller best, nemlig innen samferdsel. Men slik ble det dessverre ikke, sier leder i Vågan Ap, Hugo Bjørnstad.

Steinar Molvik var ordfører i Vågan i perioden 1983-1995. Politisk virksomhet kom til å prege mye av hans liv, ved siden av idretten. Folk flest i Lofoten ble også kjent med ham gjennom et stort engasjement for Lofotbroene.

Han flyttet til Svolvær allerede i 1964. Som aktiv idrettsutøver var det håndball og friidrett som sto hans hjerte nærmest. Men også som håndballdommer og fotballdommer var han regnet som en av de beste. I en periode var han og makker Hans Fagge fra Bodø rangert som landets sjette beste dommerpar.

Hugo Bjørnstad er i sorg over at hjertet til Steinar Molvik ikke ville mer onsdag ved middagstider.

- Han var en veteran som særlig unge politikere lyttet til. Selv om han var blitt pensjonist, representerer hans død et tap for oss, sier tidligere Vågan-ordfører Hugo Bjørnstad.

Ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst, mottok budskapet om Molviks bortgang med vantro og sorg.

- Vantro fordi han akkurat hadde pensjonert seg, og han var fortsatt en aktiv politiker som sto på. Han var aktiv både som styreleder i Lofoten avfallsselskap og som kommunestyremedlem samt i flere andre verv. Sorg fordi han har betydd så mye for det samfunnet jeg er ordfører i, over så mange år, sier Holst og legger til:

- Jeg tenker på familien hans og sender varme tanker til dem og kondolerer for deres tap.

Minnes Steinar Molvik: