Stenger fylkesvei i fire dager

Grøftet i 2015: Maskinkjører Roy Tore Larsen hos Ståle Holdahl Maskin & Transport gjorde en flott jobb med grøfting høsten 2015 på Laukvikveien.

Grøftet i 2015: Maskinkjører Roy Tore Larsen hos Ståle Holdahl Maskin & Transport gjorde en flott jobb med grøfting høsten 2015 på Laukvikveien. Foto:

Dersom du skal til og fra Laukvik-området tirsdag kveld, natt til torsdag, natt til fredag og natt til lørdag, så må du kjøre om Fiskebøl og Morfjorden.

DEL

Fylkesvei 7638 (tidligere Fv888) mot Laukvik fra E10 i Vestpollen blir stengt allerede tirsdag kveld fra kl. 22.00 ved Storvannet, opplyser veiadministrasjonen til Nordland fylkeskommune.

Det er arbeid på fylkesveien ved Storvannet som er årsaken til at man stenger nattetid fra kl. 22.00 til neste morgen kl. 06.00 de fire berørte augustnettene. Dette gjelder altså fra tirsdag kveld 18. august og fram til lørdag 22. august kl. 06.00.

Stikkrenner

Årsaken til nattestengningen er at det skal skje rensking av grøfter, og i tillegg skal fire stikkrenner skiftes ut med nye.

Det er smalt på denne berørte strekningen av fylkesveien, så noen omkjøring er ikke mulig.

De som skal til og fra Laukvikområdet må bruke E10 fram til Fiskebøl og Fv7638 via Morfjorden og Grunnførfjorden for å komme seg til og fra Laukvikområdet disse nettene, får Lofotposten opplyst.

I slutten av august skal det også pågå en del asfalteringsarbeid på Fv7638, men dette vil bli nærmere varslet.

2015 og 2017

Høsten 2015 gjorde vegvesenet en stor jobb med å grave ut skikkelige veigrøfter langs denne fylkesveien slik at man fikk ledet bort alt overflatevann fra veibane og igjengrodde veigrøfter.

Fra 16. oktober og fram til fredag kveld den 20. oktober i 2017 hadde man ei ny økt for å bedre standarden på Laukvikveien. Fem defekte stikkrenner ble da skiftet i en operasjon. Dette hadde i 2017 en kostnad på 150.000 kroner per stikkerenne, og man bruker en natt på skifting av hver stikkrenne. Denne gangen er det altså fire nye stikkrenner ved Storvannet som skal byttes ut med nye, og derfor må omkjøringen nattetid skje denne uka. På dagtid vil veien være åpen for trafikk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken