Stenger Moskenes for turister

STENGER: Reiselivsaktører og kommunen er enige om å stenge alle turistanlegg fram til slutten av april. Her er vinterturister på Hamnøybrua.

STENGER: Reiselivsaktører og kommunen er enige om å stenge alle turistanlegg fram til slutten av april. Her er vinterturister på Hamnøybrua.

Reiselivsaktører i Moskenes stenger dørene fram til slutten av april.

DEL

Det ble besluttet etter telefonmøte mellom sentrale reiselivsbedrifter i helgen.

- Reiselivsnæringa forventer samtidig at private utleiere følger samme innstilling og oppfordres til å søke råd hos profesjonelle aktører ved behov. For oss som reiselivsaktører er det viktig å formidle at de besøkende som er i området og gjester som er i karantene, vil bli tatt godt hånd om i tida framover. Det er nå vertskapsrollen vår settes på prøve, og vi må være rause medmennesker i den situasjonen vi er i. Bransjen samarbeider tett med hverandre, og med kommunen for å få oversikt over status, og om å redusere smittefaren i vårt område, heter det i uttalelsen.

Næringsaktørene slår i uttalelsen fast at den viktigste oppgaven i kommunen er å begrense utbruddet av koronaviruset.

– Derfor støtter vi i reiselivsnæringa utspillet fra Lofotrådets leder, Remi Solberg, om midlertidig å stenge grensene til Lofoten. Vi ønsker å verne om nabolaget vårt, og tar utfordringene vi står i på alvor. Det er viktig at lokalbefolkninga, næringslivet og kommunen står sammen i bekjempelsen av koronaviruset. Vi er alle i samme båt.

Artikkeltags