I denne ukas nyhetsbrev fra Vestvågøy oppfordrer miljøfaglig ansvarlig i kommunen, Martine Horn Gjernes, hundeeiere til å ta opp etter hundene sine.

– Det burde være en selvfølge. Det gjelder både langs veier, gang- og sykkelveier, på fortauer og i skiløypa, sier hun.

Hundebæsj i skiløypa har være et stadig tilbakevendende frustrasjonselement blant brukerne av løypa på Leknes, ifølge Vestvågøy kommune. Inge Olsen i Leknes Skiklubb har kontaktet kommunen og forhørt seg om kommunen kan hjelpe, både ut ifra et miljø- og folkehelseperspektiv.

Modellen Olsen har foreslått er at en kommersiell aktør utplasserer dispensere med poser, og at det hele skal finansieres av reklame på dispenserne. Horn sier at kommunen har sett på modellen.

– Vi ønsker å se nærmere på denne løsningen, men kan ikke prioritere det akkurat nå. Det er noen utfordringer rundt søppelbokser og tømming av disse. Uansett, i påvente av en mulig løsning, vil Vestvågøy kommune oppfordre hundeeiere å ta opp etter hunden sin. Det er ikke mye forlangt, og dette handler også om å anerkjenne den jobben som gjøres i de ulike skigruppene. De står på for å gi oss som bor i kommunen fine løyper. Det er ikke greit med hundelort i løypa, som ungene kanskje detter oppi, sier Horn Gjernes.