Gå til sidens hovedinnhold

Stian (47) fikk pris som årets ildsjel: – Jeg blir rørt

Hvert år deler Vestvågøy Idrettsråd ut en pris til en person som har engasjert seg litt over normalen i idrettsmiljøet. I år gikk prisen til Stian Zakariassen.

Til Lofotposten sier Zakariassen at han er både stolt og ydmyk over å motta prisen. Han synes det er veldig morsomt å bli tildelt en pris som er så høyt verdsatt som ildsjelprisen.

– Det er vanskelig å sette ord på det, men det betyr veldig mye. Jeg blir rørt. De fleste som holder på med idrett synes det er veldig morsomt. Det er en pris for meg, men også for fruen og barna som sitter hjemme og venter på meg. At man vinner en slik pris betyr at man er mye borte. Man ofrer en del, men jeg gjør det ettersom jeg liker det, og jeg får mye igjen for det, sier Zakariassen.

47-åringen er svært engasjert i volleyballmiljøet, men han har også en hånd med i spillet i både ski og håndball. Leder i Vestvågøy Idrettsråd, Lisa Arctander, forklarer at det er en av tingene som gjør at Zakariassen skiller seg godt ut.

– Han er virkelig en ildsjel innen mange idretter. Han er med på volleyball, ski og håndball. Han er overalt! Han er et ja-menneske, som er utrolig positiv og trivelig. Han er allsidig, og han brenner for alle. De fleste som mottar denne prisen er vanligvis kun engasjert i en idrett, sier Arctander.

Lederen forteller videre at hun hadde lurt Zakariassen til å tro at han skulle være dirigent da idrettsrådet gjennomførte sitt årsmøte onsdag.

– Han lurte på hva det innebar, men han stilte selvfølgelig opp. Stian hadde ingen anelse om at han skulle bli tildelt prisen, og han ble virkelig satt ut. Han klarte ikke si noe som helst. Det skal mye til, for han er god til å snakke! Det er så artig å få lov til å dele ut slike priser, og Stian fortjener den virkelig, sier hun.

Zakariassen legger ikke skjul på at han ble tatt på senga, og at Arctander lurte ham trill rundt.

– Jeg ble både overrasket, satt ut, og ydmyk. Det er artig at folk synes det er hyggelig at man trør til og bruker mye av tiden sin på idrett og ungdom.

Han forteller at han har vært engasjert i idrettsmiljøet hele livet. Dugnadsånden har gått i arv fra moren.

– Det ble en del av oppdragelsen min. Jeg har litt vanskelig for å si nei, men jeg synes jo dette er morsomt. Jeg har flere med meg nå, slik at vi kan spille på lag med hverandre. Jeg bruker mye tid på volleyball, hvor det er mange unger og ungdommer. Nå er vi godt i gang med planleggingen av den store turneringen vi skal ha på Haukland i sommer. Vi skal investere over 300.000 kroner i nytt utstyr. Det synes jeg er veldig gøy, og jeg har en fantastisk gjeng sammen med meg, sier årets ildsjel.

Kommentarer til denne saken