Gå til sidens hovedinnhold

Stig Harald Monsen: Dikt om dårlig samferdselspolitikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I mange år så ha vi no blitt tuta øran full. Av et mantra om at vi bebor ei kyststripe av gull! For denne rike kyst som gjer oss mange milliarder, så er det snart på tide tenne alle varder!

For til tross for vårres bidrag av tall med mange nuller, så klarer de jo ikkje å tette alle huller. Og midlan som blir henta inn fra oss her langsmed sjyen, blir bruka til å ruste opp alt meir der inni byen!

Vi som bor langs kysten ja vi kjenn at vi e arg. Vi kjenn jo at det smerter i både ben og marg. En dårlig politikk gjer oss til økonomisk gissel, når vi ombord på ferga sett med gråt og tenners gnissel! No må det bli et opprør mot den bynære eliten. Men kanskje, kanskje ikkje, vi kjenn at vi e sliten. Det bli vel kanskje berre et høgg i samme stekka, som tidligar når vi reist opp protest mot dette "Mekka"!

Salig Johan Sverdrup sa: "all makt i denne sal ". Men fylket bruka makta på en måte som er gal. Vi ble styrt fra København i fire hundre år, ja kanskje like greit, det e det samme kem som flår! No får vi kneppe hender og sukke til Vår Herre, og be at ikkje tengan ska bli så mykkje verre! Ja "by og land, hand i hand" det va jo en gong sant. No ser det ut som by og land e kommet heilt på kant!

Eg får bruk et dikt til mett mikrofon stativ. Eg syns eg får det beire sagt når eg får lov å skriv! Og selv om versefoten e i meste laget skarp, så tenker eg at kanskje, kanskje eg kan gjer et varp! Ja kanskje noen hør på meg, men eg e pessimist, de skrur vel opp billettprisen som et takk for sist! Eg har fått lese korrektur på dette skalde kvad, eg kunne jo ha fått det sagt i enda sterkar grad!!

Eg håper jo at dette ikkje blir en svanesang. En nekrolog om kjære ting, om det som var en gang. At noen tar til vettet, ja kanskje at de finnes og berger vårres kjære kyst, det gode som vi minnes. Hvis ikkje er eg redd for at det går "all jordens vei "

At kystens epikrise blir enda mer på snei! At dette blir en siste hilsen med takk for gode minner, fra alle oss på kystens frustrerte menn og kvinner!!

Kommentarer til denne saken