Ambulansen, som er en 2003-modell, står plassert på AK-maskiner på Leknes. Lofoten Motorsportklubb har hatt bilen tilgjengelig når de selv har arrangert sine løp og arrangementer.

Ambulansen er nå gjort startklar. Lofoten Motorsportklubb har vært i kontakt med diverse aktører som kan ha bruk for bilen.

– Vi har stilt den til rådighet både til Nordlandssykehuset og til taxiselskaper. Den er til rådighet til de som driver med frakting av personer. Vi har så langt ikke fått svar fra drosjene, men regner med det kommer ganske kjapt, sier leder i Lofoten Motorsportklubb, Raine-Willy Vikten.

Klargjort

Alt av formaliteter er klargjort og sykebilen er klar til bruk.

– Det er en spesiell forsikring på bilen, som vi nå har ordnet med forsikringsselskapet. Den kan brukes til persontransport. Bilen er i operativ stand og alt av førstehjelpsutstyr er i bilen. Bilen gås gjennom hvert år, hvor det sjekkes at vi har alt av nødvendig utstyr tilgjengelig. Det er det nå også, sier Vikten.

Til rådighet

Lofoten Motorsportklubb kjøpte ambulansen fra Nordlandssykehuset i Bodø, for å ta den i bruk under løp.

Nå tilbys ambulansen altså videre.

– Vi så at det ble annonsert fra sykehuset om bedrifter eller andre hadde noe slikt tilgjengelig. Da ble jeg oppringt, uten at de helt hadde oversikt over hva de trengte. Hvis bilen vil brukes, så står den der og er til rådighet, sier Vikten.

Drosjene i gang med sjekk

Akkurat nå ser det ut som at det er drosjene som vil ta i bruk ambulansen.

– De skulle sjekke via pasientreiser, for så å komme tilbake til oss. Vi får se hva de blir enige om. Det er en bil som de kan bruke til å frakte smittede eller de som det er mistenkt har smitte. De hadde ikke noe ordentlig tilbud til sånn kjøring. De hadde lurt på om de skulle kjøpe en selv, men visste at det var en her på øya. Nå er den i hvert fall klar, sier Vikten.

De var heller ikke i tvil om at de ville være med på dugnaden.

– Når vi først har bilen tilgjengelig, så tenkte vi at det kunne være bra. Vi har tidligere leid den ut blant annet til arrangement som triatlon. Den er veldig grei, med alt av førstehjelpsutstyr tilgjengelig, sier han.