Stopper alle treninger, samlinger og kamper ut april

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet avlyses ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

DEL

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene. Det skrives fotballforbundet i en pressemelding.

– Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no, heter det i meldingen.

– Vi har over 370.000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

I løpet av torsdag vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Dermed skal all aktivitet, også trening i klubbregi avlyses ut april. Dette i tillegg til all kursvirksomhet og møtevirksomhet.

– Hålogaland Fotballkrets sine aktiviteter i samme periode, blir selvsagt også avlyst/utsatt. Her må vi få komme med mer informasjon etter hvert, heter det videre.

I første omgang gjelder dette sonemøter for ungdomsfotballen, vårsamling for dommere, trenerveiledersamling nr. 2, og alle planlagte kurs.

– Når det gjelder serieoppsett og hvordan vi løser dette. Så vil vi sende ut mer informasjon i morgen. I første omgang ber jeg alle klubbene informere sine trenere, ledere, dommere og spillere om dette vedtaket. Det er både trist og uvirkelig å sende ut denne informasjon. Men ber alle om å holde seg til vedtaket som er gjort. Hvis dere har spørsmål, så ber jeg dere ta kontakt med oss i administrasjon, opplyser daglig leder i Hålogaland fotballkrets, Daniel Kvile.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken