(Nordlys)Det ble ved 20-tiden fredag kveld satt i gang søk etter en sjark utenfor Sørøya i Finnmark.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk klokken 20.02 melding fra kolleger av savnede som reagerte på at han ikke hadde kommet til land.

Ifølge vakthavende redningsleder Marielle Bakklund ved HRS hadde fiskeren dratt ut for å trekke garnlenker.

– Fartøy i området startet umiddelbart med søk, og etter hvert kom også redningsskøyta «Gjert Wilhelmsen» fra Sørvær til leteområdet, forteller Bakklund, som berømmer innsatsen til de involverte.

En Sea King fra Banak og et helikopter fra Bristow i Hammerfest ble scramblet. Samtidig som søk på sjøen og fra lufta ble igangsatt, gjorde Norsk Folkehjelp strandsøk i Breivikbotn-området på vestsiden av Sørøya.

Fant vrakgods

– Det ble satt i gang søk i sjøen mellom stedet vi fant vrakgods, og garnlenkene, opplyser Bakklund til ordlys..

Ved 22.15-tiden gjorde Sea King-en funn av en person i søkeområdet, snaut to kilometer fra land.

Mange fartøy fra Nord-Norge fisker nå i Vest-Finnmark. Operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt bekrefter at båten er tilhørende i Troms.

Personen ble fraktet til sykehuset i Hammerfest, men livet sto ikke til å redde. Like etter midnatt bekreftet politiet at vedkommende var omkommet.

Skal obduseres

Ifølge politiet har sjarken trolig gått ned. Operasjonslederen opplyser at den omkomne vil bli obdusert.

– Dette er vanlig prosedyre når man ikke vet dødsårsaken.

Pårørende er ifølge operasjonslederen varslet. Politiet har nå opprettet undersøkelsessak for å avdekke hva som har skjedd.

– Vi avhører folk som har vært involvert i leteaksjonen, og som meldte ham savnet. Vi prøver å få et bilde av hva som kan ha skjedd. Vi håper også å finne båten, som kan gi flere svar, sier Leinan Mathiesen til Nordlys.