Buksnes menighetshuset på Leknes ble bygget i 1986, og eies av Buksnes menighet. I 2018 ble det bygget en ny kontorfløy. Den utbyggingen sto Vestvågøy kirkelige fellesråd for, og der har de samlet alle sine kontorer.

I den gamle delen leier Dagsenteret, og i tillegg er det stor aktivitet på kveldstid. Fire kor har menighetshuset som fast øvingssted, lavterskeltilbudet Møteplassen, konfirmantundervisning og formiddagstreff er blant de andre aktivitetene som foregår i huset.

Store forbedringer

Kristin Lindberg er styremedlem i husstyret sier de har gjort store forbedringer på den gamle delen av bygget.

– Vi har hellelagt inngangspartiet, og fått satt opp utelys. Plassen er blitt så flott, og vi ser gjerne at de som bor i nabolaget bruker den lune kroken, sier Lindberg før hun fortsetter.

– Vi har skiftet vinduer, bordkledninger laget ny inngang på baksiden som også er tilpasset rullestolbrukere. Vi har også gjort noen utbedringer i de lokalene som dagsenteret bruker., sier Lindberg.

Hun og rådgiver Per Arne Lie i Vestvågøy Kirkelige fellesråd er veldig fornøyd med hvordan huset nå framstår.

– Huset er blitt enda mer anvendelig, og det er blitt mye varmere. Selv om huset er varmere så har energiforbruket gått ned. Et godt samarbeid mellom husstyret og fellesrådet har gjort at vi har fått dette tilbud. Vi er veldig fornøyd med hvordan huset er blitt, sier Lie og Lindberg.

Viktig høstmesse

Kristin Lindberg legger ikke skjul på at det er brukt ganske store summer.

– Vi har investert mye, men mener vi har fått mye ut av pengene., sier Lindberg og får bifallende nikk fra Lie.

– Hvordan har dere finansiert dette?

– Det er ingen hemmelighet at uten høstmessa så hadde det ikke vært mulig. Den tradisjonsrike messa gjør at vi får inn ganske store summer som går til driften av huset, sier Lindberg og retter oppmerksomheten fort mot Høstmessa.

– Torsdag etter starter årets høstmessa, og fortsetter fredag ettermiddag og lørdag formiddag før den avsluttes med høstmessefest lørdag ettermiddag. Som vanlig blir det tombola, loddsalg, og et rikt utvalg av ulike produkter. Det spenner fra mange ulike typer håndarbeid til syltetøy og bakverk. I år har vi også noen spennende nyheter. Blant vil vi ha et eget brukthjørne, sier Lindberg.

– Det blir også trekning av det store loddsalget, og selvfølgelig bugner det av kaker og annet godt, legger hun til.

Mange involvert

Fredag synger Vestvågøy Gospelkor, mens lørdag er det mannskoret Lofotr og Knøttekoret som står for de musikalske innslagene

Lindberg er imponert over den store dugnadsinnsatsen som legges ned i forbindelse med høstmessa.

– Loddsalget har foregått en god stund, og bare her har over 40 stykker vært med å solgt lodd. Totalt så er mellom 60 og 70 stykker involvert. I tillegger givergleden utrolig stor, det gjelder både fra næringslivet og privatfolk. Mange av butikkeierne står klare når vi kommer. Vi er veldig takknemlig for alt vi får og for alle dugnaden, sier en takknemlig Lindberg.

Hun håper at folk tar turen innom menighetshuset også i år.

– Det bruker å være mye folk, og jeg håper at høstmessa blir en suksess i år og, sier Kristin Lindberg som er ansvarlig for gjennomføringen av høstmessa.