Fremover: Adolfsen-gruppen bygge hotell, kjøpesenter, pendlerboliger og parkeringshus rett ved siden av Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Dette melder Harstad tidende.

Nå har Kristian og Roger Adolfsen fått kjøpt alle aksjene til selskapet Evenes utvikling AS. Dette var den siste og viktigste avtalen som måtte på plass før de kunne begynne sitt store prosjekt. Evenes utvikling AS eide utbyggerrettighetene til flyplassens nærmeste tomt på 50 mål.

– Vi kommer umiddelbart til å sette i gang med å prosjektere parkeringshus og hotell. De blir liggende veldig nært terminalen. Samtidig vil vi få laget en masterplan for alle eiendommene vi eier ved flyplassen. På denne måten håper vi å skape en attraktiv og variert forretningsmiks, sier John Ivar Busklein, styreleder i Evenes tomteselskap.

Det planlegges å utbygge et handelsområde som er passende for en mindre plass. Dette kan inkludere butikker som en matvarehandel og et apotek. Det vurderes også å bygge ut pendlerleiligheter.

Ifølge Busklein har det tatt et par år å få alle avtalene på plass. Først måtte de få kjøpt tomten og så måtte de få kjøpt rettighetene til å bygge ut. Nå jobbes det med å få på plass leietakere som skal fylle tomten.

Busklein vil ikke si hva de har betalt for aksjene i Evenes utvikling.

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt alle aksjene i Evenes utvikling etter en lang prosess, sier han.

Etter dette kjøpet har eier Adolfsen-gruppen 450 mål ved Evenes flyplass.