(Avisa Nordland)

Da dommeren blåste i fløyta etter 93 minutter sto det 5–0 til Glimt. Den første scoringen kom etter historiens første VAR-avgjørelse på Aspmyra. Derfra og ut herjet Glimt. Salvesen fikk sin scoring i debuten og innbytter Espejord scoret etter 93 minutter.

Se høydepunktene etter kampen over.

Kjetil Knutsen mener altså at dette var Glimt på sitt beste.

– Vi kunne scoret ti mål. Vi fikk en stygg advarsel i begynnelsen av kampen, en advarsel som viser kvaliteten på det laget vi møtte. Men derfra og ut føler jeg at vi har foten på gassen nesten hele tiden. Det var en vanvittig prestasjon, sier Knutsen til ANtv.

Han roser Lars-Jørgen Salvesen etter at han scoret i debuten for Glimt. Det skjedde etter 58 minutters spill i gult.

– Salvesen viser hvor god han er i pressbildet, han er en kraft og en avslutter, men også en lagspiller. Men det er summen av laget som gjør dette. Det var likevel en veldig fin start av Salvesen, sier Knutsen.

Gleder seg over seieren

Glimttreneren mener at man først og fremst må glede seg over denne seieren og utgangspunktet.

– Så er det en kamp på lørdag og så er det en helt annen kamp på tirsdag. Men dette var altså Glimt på sitt beste, sier Knutsen.

Etter bare 18 minutter måtte Brede Moe gi seg. Til ANtv sier han at han sliter med betennelse i lysken.

– Jeg forsøkte å spille meg gjennom smertene, men så smalt det i lysken. Problemet er også at jeg ikke få trent så veldig bra når jeg har vondt. Men dette var ikke gambling, man kan heller kalle det en kalkulert risiko, sier Brede Moe.

Han legger til:

– Vi kjører over Zalgaris og jeg synes 5–0 er for lite. Det var en voldsom energi på stadion og blant spillerne.

Scoring i debuten

Etter bare 58 minutter i gult satte Lars-Jørgen Salvesen sin første scoring etter en pasning fra Amahl Pellegrino.

– Det var en fantastisk pasning så står jeg fri foran mål. Da var det bare å sette den inn sier Salvesen.

Men han mener de kunne straffet dem enda hardere.

– Men vi tar 5–0. For en debut det ble, utbryter Salvesen.

Etter 31 minutter var det duket for historie på Aspmyra stadion. Dommeren blåste straffe etter den første VAR-avgjørelsen i Bodø og den andre i Norge. Det skjedde etter at Pellegrino ble tatt rett foran mål.

Hugo Vetlesen satte straffen kontrollert i mål.

Pellegrino er likevel klar på en ting.

– Jeg ville ikke har straffe, jeg ville ha mål. Men på en dag som denne var det godt å ha VAR, men jeg er ikke for VAR generelt, sier Pellegrino.

Pellegrino-scoring

Fem minutter senere scoret likevel Pellegrino etter en pasning fra Saltnes.

– Saltnes ser at jeg stikker i bakrom. Målet var ferdigscoret da jeg fikk ballen. Jeg er fornøyd med 5–0 og det føltes som om det var 10.000 på Aspmyra, sier Pellegrino.

Straffen etter VAR-avgjørelsen tok Hugo Vetlesen og scoret.

– Det var bare å holde roen. Keeperen går motsatt vei og det var bare å sette den i hjørnet. Vi parkerer dem intensjonsmessig. De klarte ikke å henge med, sier Vetlesen.

Nå har altså Glimt en fantastisk mulighet for å komme til play off i Champions League i neste uke. Med 5–0 skal Zalgaris slite med å slå ut Glimt.