Ny bussholdeplass og enveiskjøring på Leknes:- Tror dette blir bra

HAR TROA: Bussjåfør Arve Nilsen tror den nye løsningen med bussholdeplass vil fungere.

HAR TROA: Bussjåfør Arve Nilsen tror den nye løsningen med bussholdeplass vil fungere. Foto:

Fra mandag morgen er bussholdeplassen på Leknes flyttet fra Cirkel K til sørvestre del av Storgata.

DEL

Mandag starter arbeidet med Storgata-prosjektet. Storgata på Leknes skal fornyes, og det fører til en del endringer for dem som skal ferdes i Leknes.

Ny bussholdeplass

Mandag morgen var bussholdeplassen flyttet fra Cirkel K til Storgata. Den nye bussholdeplassern er fra Alf Lie krysset og ned til Elvegårdsveien. Bussene står i høyre felt. Biler som skal samme vei, vil kunne passere bussene i venstre felt, da denne delen av Storgata vil bli stengt for motgående trafikk i krysset Storgata/Elvegårdsveien.

Bussjåfør Arve Nilsen er spent på hvordan denne løsningen vil fungere.

– Vi ser at vi må gjøre noen små justeringer, men jeg tror dette vil fungere. Det er satt opp flere busskur, så jeg tror dette vil gå seg til, sier Nilsen som venter på å kjøre sin første tur fra den nye holdeplassen.

Enveiskjørt

Storgata fra Elvegårdsveien til Alf Lie krysset er nå enveiskjørt.

– Det er skiltet med «påbudt kjøreretning» fra Alf Lie-rundkjøringa, og «innkjøring forbudt» i Storgata ved Elvegårdsveien. Av- og påstigning for busspassasjerer vil bli mot Milano, Digg og Skulbrugården. Det er på det meste åtte busser på holdeplassen samtidig, slik at det er behov for hele strekningen fra rundkjøringa til Elvegårdsveien. Høyrefeltet på strekningen Alf Lie-rundkjøringa til Elvegårdsveien må derfor anses som en bussholdeplass i hele sin lengde. Den beskrevne løsningen vil bli forsøkt fram til årsskiftet, og det vil da bli vurdert om det blir slik så lenge det er behov for midlertidig holdeplass for bussene, melder Vestvågøy kommune.

Mandag formiddag vil Storgata bli stengt ved Meieriet og nordover.

Les også: Mandag blir Storgata bussholdeplass 

Artikkeltags