– Vi har hatt det veldig fint, innleder trener i KIL turn, Torill Kristin Larsen.

De unge turnerne ankom fredag, og ble innkvartert og fikk seg kvelds før det var defilering i gatene lørdag. Hele 12 lag og foreninger deltok på barneturnstevnet.

– Selv om det var litt kaldt var vi heldige med været. Lørdag morgen trente vi på åpningsshowet som en instruktør fra Andenes hadde laget koreografien til. Senere på dagen etter defileringen var det fremføring. Det gikk veldig fint, selv om de minste er veldig små, forteller Larsen.

Senere på dagen kunne barna velge mellom aktiviteter som svømming, klatring, fjellturn, fotball eller turn. På ettermiddagen vartet vertene opp med underholdning i form av et fysikkshow.

– Det måtte jo være noe slik når man først er på Andenes. Temaet var verdensrommet med raketter og alt. Det var flott, og senere på kvelden var diskotek for ungene, fortsetter hun.

Søndag hadde alle lag og foreninger oppvisning, før det var på tide å vende nesen hjemover mot Lofoten igjen.

– Ungene var slitne og fornøyde da vi reiste hjem. Andenes var veldig flinke og dro dette flott i land. De er ikke like heldige som oss som har en stor og flott turnhall, men de gjorde en veldig god jobb. De sprang fra morgen til kveld, og vi er veldig fornøyde med opplegget. Vi hadde også med oss flotte trenere, reiseledere og foreldre. De er til stor hjelp, avrunder turntreneren.