Gå til sidens hovedinnhold

Stort løft for liten skigruppe: 120 lys i lysløypa skiftes ut!

Artikkelen er over 2 år gammel

– 15 lysarmaturer er så langt skiftet ut, 30 til er kjøpt inn, forteller Raimond Grimstad og Are Edvardsen i skigruppa i IL Blest.

– Vi er i første omgang i ferd med å skifte armatur i stolper som er blitt mørke, etter hvert vil alle 120 nye lysene være av den nye og tidsriktige typen, fortsetter de to ildsjelene i den driftige Borge-klubben.

2.500 kroner

Raimond Grimstad og Are Edvardsen forteller at hvert lysarmatur koster rundt 2.500 kroner.

– I sum er det veldig mye penger for en liten skigruppe som vår. Vi har søkt om spillemidler i forbindelse med prosjektet – lys, noen nye stolper og kabel – men det går nok noen år før vi rykker inn på tildelingsplass. I mellomtiden frir vi til folket og ber om sponsing, til gjengjeld vil det stå på hver stolpe hvem som har sponset lysarmatur, sier Raimond Grimstad og Are Edvardsen.

– Totalt beløper prosjektet seg til 660.000 kroner, opplyser Roger Jensen i hovedstyret i IL Blest.

Per i dag ligger prosjektet på syvendeplass på prioriteringslista, fortelles det.

Dugnad

Utskiftingen av armaturer foregår som nevnt fortløpende i disse dager, den skjer på dugnad.

– Are henger i stolpene, jeg jobber på bakken, smiler Raimond Grimstad.

– Vi trenger flere hender, så det er bare å trå til for dem som kan og måtte ønske det, legger han til.

Dugnaden når det gjelder sponsing av armaturene, kan du lese mer om på hjemmesiden til Borgtun trim- og skianlegg på Facebook.

– Vi ser for oss 500 kroner hvert år i fem år og navnet til sponsoren på et pent skilt på stolpen. Men dette kommer vi tilbake til på hjemmesiden vår, likeledes kontonummer som bidraget kan føres over til, sier Are Edvardsen.

Mye brukt

Den flotte lysløypa på Borg er svært mye brukt. Da Lofotposten besøkte Borgtun trim- og skianlegg forleden, var det masse folk i bakken ved inngangen til anlegget – de fleste av dem speidere som hadde lagt ukens møte til lysløypeområdet – og ute i den godt preparerte lysløypa.

– Ja, det er mye folk i anlegget hver eneste dag nå som forholdene er så fine. Ikke bare folk fra Borge, men fra hele Vestvågøy. De ser ut til å stortrives, så vi ser for oss at de gjerne ønsker å bidra når det gjelder sponsing av nye lysarmaturer, avslutter Raimond Grimstad og Are Edvardsen optimistisk.

Kommentarer til denne saken