Førstkommende helg arrangeres NNM i langrenn på Stokmarknes. I et samarbeid mellom Amedia-avisene i Nord-Norge er det inngått en avtale om å sende mesterskapet som samler landsdelens beste langrennsløpere fra 13 år og eldre.

Øyvind Bratt og Vegard Skorpen fra Rana Blad reiser oppover til Vesterålen for å være med i den tekniske regien i sendingen. De reiser med Rana Blads streamingbil. Skorpen er teknisk leder for sendingen, og står for regi og avvikling. Han skal sitte i bilen i tre dager og produsere tv-bildene med grafikk.

Fra Lofoten er det Sander Lied Edvardsen og Rune Andreassen i Lofotposten som bidra på kamerasiden, mens sjefredaktør Jan Eivind Fredly skal bidra som kommentator på sendingene. Med seg har han Henning Johnsen fra Svolvær, som er tidligere nordnorsk mester på ski. Han har vært journalist i Lofotposten, og er også kjent for Lofotpostens lesere som deltaker i Lofotmesteren 2019.

– Vi skal ha sekskameraproduksjon i tillegg til drone. Det sier litt hvor langt vi er kommet, da jeg kom til Rana Blad for fem år siden hadde vi kun ett kamera. Nå kan vi kjøre flerkameraproduksjon og har fått egen varebil rigget for streaming, sier Vegard Skorpen.

Du finner sendingene på Direktesport:

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 1 fra fredag klokka 10.00

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 2 fra lørdag klokka 10.00

SE DIREKTE: NNM langrenn dag 3 fra søndag klokka 09.00

Tydelig signal

Mannskap fra Rana Blad, Lofotposten, Fremover, Nordlys og Bladet Vesterålen er fysisk til stede. I tillegg er elever fra den videregående skolen på Stokmarknes med i produksjonen. Avisa Nordland, Helgelendingen, iHarstad og iFinnmark sender utstyr.

Samarbeidet mellom avisene er et tydelig signal om at Amedia satser på levende bilder.

– I Amedia-regi er dette en ganske stor produksjon. Det er gjort noe lignende sørpå og iFinnmark er nå opptatt med Finnmarksløpet og har en produksjon med 30 kamera. Samarbeidet viser hvordan Amedia vil jobbe i framtiden, sier Øyvind Bratt.

Samtlige øvelser i NNM blir sendt fra første stavtak. Sendingene starter på fredag og lørdag klokken 10.00, og på søndag 09.00. Alle som er abonnenter på Lofotposten eller har annen tilgang til Direktesport kan følge løpene tett.

Bygges opp

Både deltakere fra Mosjøen IL Ski, Sømna IL og Leirfjord IL er påmeldt. I tillegg vil løpere fra Lofoten delta.

Det er også kjente navn på startlisten. Verdenscupløper Erik Valnes fra Sørreisa og tidligere langrennsstjerne Astrid Uhrenholdt Jacobsen er de to mest kjente som er påmeldt.

– Streaming skal bygges opp og satses på i Amedia. Det vises også med at vi har fått tid og armslag til å gjøre nødvendige forberedelser til NNM, sier Skorpen.