ÅrsteinØYA kjørte et noe redusert program i 2022 etter pandemi-oppholdet. Men likevel kjørte de på med både klovner og fire artister lørdag.

Da hadde den velkjente trubaduren Ove Schei fra Stokmarknes varmet opp fredags kveld. – Masse folk og topp stemning, ifølge artisten selv.

Men det var lørdag festivalen tok av, da sola dominerte himmelen og gradestokken passerte 20 grader ute på Årstein. Folket strømmet til, med barnefamiliene i front den første delen av dagens program.

Ungene elsket Anna og Morten fra Plutselig Sirkus. De to artistene, med base i Oslo og København, reiser rundt i Norge og Danmark med en forestilling de har kalt Sim Sala Sirkus. Det var sjonglering, magiske nummer, og Anna viste hva som kan gjøres med rockeringer mens Morten sjonglerte med brennende fakler, til stor juble fra de mange ungene. Spesielt spennende var det da Anna klatret inn i en kjempestor ballong og hoppet og sprellet, til stor latter fra ungene.

Etter sirkusshowet fikk ungene opplæring i sjongleringskunster av Morten, før de selv kunne komme fram og prøve baller, spinning med tallerkener, rockeringer og triksing med såkalte flowersticks.

Det ble grillet, folk kunne sitte i skyggen og spise, mens de beundret de storslåtte omgivelsene og vente på kveldens høydepunkter.

Første artist ut på scenen på Årstein var BIRRI, eller Brita Skare Malvik som hun heter. Vågan-jenta innledet en konsertkveld der hun ble etterfulgt av Kalandra, Trang Fødsel Trio og TooRaLoo. Mest kjent av disse er kanskje Trang Fødsel Trio, med låter som «Kursiv», «Drømmedame», «Hippie» og «Fredag» er de etter hvert blitt allemannseie. Ut fra det vi hørte på lydprøvene fungerer de godt også som trio. Folkbandet TooRaLoo har ord på seg for å være en lystig gjeng. Høyt tempo, fengende melodier, og gode tekster. Folkbandet TooRaLoo har ord på seg for å være en lystig gjeng. Høyt tempo, fengende melodier, og gode tekster. Med musikere fra Norge, England og The Isle of Man er Kalandra en unik miks av nordisk folk og det eksperimentelle, og trioen seiler opp som en av de mest spennende ‘up and coming’ liveartistene i Norge for tiden.