Unge fiskere ryddet flere hundre kilo avfall

RYDDER: F.v. Monica Kleffelgård Hartvigsen (LAS), ordfører Remi Solberg, fisker Børge Iversen, elev Maja Leonhardsen, lærer Tom Andreassen blir fotografert av Maja B. Karlsen fra Avisa Lofoten.

RYDDER: F.v. Monica Kleffelgård Hartvigsen (LAS), ordfører Remi Solberg, fisker Børge Iversen, elev Maja Leonhardsen, lærer Tom Andreassen blir fotografert av Maja B. Karlsen fra Avisa Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Elever fra fisk og fangst-linja på Vest-Lofoten vgs ryddet torsdag flere hundre kilo avfall ved Mortsund.

DEL

20 elever og lærere deltok i ryddedugnaden i og ved Fallkråa ved Mortsund. De fremtidige fiskere gjorde dette i samarbeid med Clean up Lofoten og sjømatnæringen.

– Jeg er imponert over ungdommen, sier en av representantene fra sjømatnæringen i en pressemelding. Børge Iversen er også lokal ildsjel og en erfaren fisker fra Ballstad.

Han har vært med å rydde marint avfall i flere år. Hen forteller at han har som prinsipp å plukke med herreløst avfall når han er på sjøen.

– Ser vi en plastpose eller annet herreløst avfall som driver i vannet, så stopper vi og tar det med oss, sier han.

I pressemeldingen fra Fiskarlaget kommer det fram at de fant flere typer avfall. Både fra leker og husholdningsartikler, fiskeutstyr og en militær granat. Elevene fylte nesten seks kubikksekker med søppel på knappe tre timer.

– En hovedutfordring i Lofoten er den ofte korte strandlinjen og de mange holmene. Dette gjør at vi må ha båt og da er det uvurderlig å ha et godt samarbeid med kommende fiskerne fra skolen på Gravdal, sier informasjons- og kvalitetsleder i LAS Monica Kleffelgård Hartviksen til Fiskarlaget.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken