- Vi er litt nervøse. Jeg har nettopp fått tre forskjellige telefoner fra Stavanger og Oslo, hvor folk har fått sine flyvninger kansellert. Vi kansellerer ingenting, og vi håper og tror at det blir surfing til helga, men det henger i en tynn tråd, forteller Line Breivik i Lofoten Surfsenter som er arrangør.

Tørrfesk Cup er en av fem konkurranser i årets Norgescup, og den eneste som blir arrangert i Lofoten. Hvis streiken blir avblåst og alt går som planlagt kommer det norske surfelandslaget til Lofoten for å samles og bli trent av Shannon Ainslie, som jobber for Lofoten Surfsenter.

- Vi synes det er veldig stas at Shannon er landslagstrener. Det legger vi ikke skjul på. Torsdag og fredag skal det for første gang være samling for landslaget i Lofoten. Det er konkurransespesifikk trening. Alle som er på landslaget surfer Norgescupen, forklarer Breivik.

Så langt er 19 surfere påmeldt helgas konkurranse. Hvis det ikke kommer flere påmeldte vil konkurransen avvikles i løpet av lørdag.

- Vi håper selvfølgelig flere melder seg på før konkurransedagen. Det er gode forhold på Unstad, men hvis været snur kan vi arrangere i Flakstad. Det er sjeldent en streik er så langvarig, men hvis den fortsetter er det ikke noe vi rår over. Vi krysser fingrene, sier Breivik.