Vinteren 2019 hadde menighetene i Lofoten en strikkeaksjon i samarbeid med Frelsesarmeen. Her ble det strikket ull-lester til Murmansk.

– Dette ble en stor suksess, hvor vi fikk inn over 560 par lester! En fantastisk innsats, som varmet mange, både hjerter og føtter! I samarbeid med Frelsesarmeen, som har etablert både Fretex og sosialsenter i Murmansk-området, er lestene delt ut til trengende i området. Sendingene er kanalisert gjennom Frelsesarmeen i Kirkenes og de forteller at lestene er delt ut bl.a. til fattige familier, rusavhengige og i fengsler., forteller Kristin Lindberg som diakoniarbeider i Flakstad.

Nå tar Kirka i Flakstad, i samarbeid med diakonene på Vestvågøy og kirka i Moskenes og Vågan, initiativ til en ny strikkedugnad til Murmansk.

– Denne gangen ønsker man både lester, luer, skjerf og votter i ull. Alle størrelser og farger mottas selvfølgelig med takk, men Frelsesarmeen ser gjennom sitt arbeid en stor nød hos mange voksne menn, som på grunn av rusmisbruk og arbeidsledighet, lever under svært vanskelige kår. «Strikkeriene» kan leveres i kirkene, menighetskontorene eller direkte til diakonene. For å få varene sendt til Kirkenes i vinter, er det frist for innlevering 15. mars 2021, opplyser Kristin Lindberg som gjerne svarer på spørsmål