– Året 2019 starter vi med en ny strikkeutfordring til alle glade strikkere i Lofoten. Denne gangen har vi inngått et samarbeid med Frelsesarmeen, som driver arbeid hos vår nabo i øst, nærmere bestemt i Murmansk, skriver initiativtakerne Kristin Lindberg og Turid Pedersen på hjemmesiden til Kirken i Vestvågøy.

De opplyser at Frelsesarmeen åpnet for to år siden sitt eget senter i Murmansk, et senter som inneholder rehabiliteringssenter med bruktbutikk og produksjon, kirkerom og rom for sosiale aktiviteter. Frelsesarmeen driver et utstrakt sosialt arbeid her, som så mange steder ellers, og ved å ha egne lokaler kan de nå invitere inn til varme, mat og fellesskap, i stedet for å ha suppestasjon på gata slik de gjorde før.

Sliter i kulda

Skrovaværingen Karstein Kristiansen, som var prosjektleder for nyetableringen i Murmansk, har nå gitt strikkere i Lofoten en utfordring:

– Vi trenger gode ull-lester til de mange mennene som vi treffer gjennom vårt sosiale arbeid. Vinteren i Murmansk kan være svært kald og mange voksne menn sliter med alkoholproblemer. De sliter virkelig vondt i den strenge vinterkulda og når skotøyet er dårlig, er det vanskelig å holde seg varm. Strikk gjerne med lestegarn 20 % nylon/ 80 % ull. Da blir de varm og god, og det er litt å slite på. De kan også toves lett. Trenger du oppskrift, finnes det ofte på innsiden av bandolæret på lestegarnnøstene, skriver de to ivrige strikkedamene.

Lestefest

Aksjonen vil avsluttes med at de inviterer til «Lestefest med Frelsesarmeen» tirsdag 26. mars kl. 19 på Menighetshuset, Leknes.

Da vil Frelsesarmeen fra Svolvær delta og de tar også med seg sanggruppen Sangglede fra Vågan. Vi vil komme tilbake med mere informasjon. Lykke til med vinterstrikken: Ull-lester til kalde føtter i Murmansk fra varme hender i Lofoten, er oppfordringen fra Turid og Kristin.