Team Orcas er klar for finale i Harstad med et spennende prosjekt

Team Orcas: Elevene ved Strønstad skole deltar også i år i First Lego League. Nå er de klar for regionsfinale i Harstad 11. november.

Team Orcas: Elevene ved Strønstad skole deltar også i år i First Lego League. Nå er de klar for regionsfinale i Harstad 11. november. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Team Orcas, med elever fra 5. - 10. trinn, ved Strønstad skole deltar også i år i First Lego League.

DEL

I fjor vant laget regionsfinalen, ble nominert til forskningsprisen i skandinavisk finale og kom helt til den internasjonale finalen i Bath i England. Dette med et arbeid hvor elevene jobbet med å spre budskapet om viktigheten med å holde avstand med båt hvis man skal observere hval.

Les også: Unge forskerspirer med England i sikte

Les også: Lofotelever gjorde det skarpt i skandinavisk finale

Vann som årets tema

First Lego League er en verdensomspennende forsknings-, teknisk- og markedsføringkonkurranse som gir lagene et nytt oppdrag hvert år. I år har de fått i oppgave å forske på et problem med vann som tema.

- Elevene jobbet seg fram til å se på mikroplast som slippes ut fra våre hjem fra ulike produkter og særlig fra vaskemaskinen vi bruker. De har forsket på internett, i fagbøker og lest seg opp. De kom til slutt fram til å lage et filter som skulle kunne brukes i vasken på badet, på avløpet til vaskemaskinen og kanskje til og med på vannkrana for å rense drikkevannet, skriver rektor ved Strønstad skole, Gøril Olufsen, til Lofotposten.

Til finalen i Harstad

Elevene har ifølge henne brukt lang til på å finne riktig materiale som samlet opp mest mulig fra vannet, og har laget sitt eget mikroplastvann som de har sendt gjennom filteret.

- Vannet så helt rent ut da det kom ut. For å få testet dette skikkelig må man få det sendt inn og sjekket, noe vi ikke har mulighet til, men tanken bak er god og kanskje en fremtidig løsning.

Elevene har også laget en informasjonsplakat som de ønsker å få spredt for å gjøre folk oppmerksomme på hvolke utslipp vi faktsik har fra våre hjem, og 11. november skal Team Orcas på finalen i Harstad.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken