I år gjør jeg som alle andre, satser på norgesferie. Tidligferie sågar. En combo av Helgeland, Bodø og Lofoten. Med sommeren som omsider kom til oss så finnes det ikke noe vakrere. Hvilken lykke.

NEX’en skulle ta oss over Vestfjorden til Bodø. MS Elsa Laula Renberg lå pent ved kai i Svolvær denne tirsdagsmorgenen. Staselig båt, dette ville bli bra. Og det ble en fin tur. Men samtidig en tur til ettertanke for en utflytta helgelending.

Jeg kjenner det er "dritkaldt" om bord denne morgenen. Jeg velger meg vindusplass, og gjør fotoapparatet klart. Jeg ser andre passasjerer som i likhet med meg hutrer og fryser, noen henter seg mer klær fra bagasjen. Kanskje var vi blitt bortskjemte av en varm sommerbris dagen før. Men det blåser "full storm" i ventilene om bord. Det må være nordavindsråkket de har slått på ombord. Så jeg tar dette høflig opp med en av betjeningen, gjør oppmerksom på at mange fryser. Lurer på om de kan skru opp noen små sommergrader. Eller redusere vindstyrken. Svaret overrasker meg: "Flytt dere lenger inn i båten da vel..."

Wi-Fi om bord er som et svensk blinklys. For som han sa, verkstedmannen; «funkar, funkar inte». Når vi er en liten time fra Bodø retter jeg et spørsmål til betjeningen om det kan være noe feil, eller kan det rett og slett være avslått? Svaret overrasker meg nok en gang:

- Da er det vel sikkert oppbrukt da.

- Hæ? kontrer jeg impulsivt.

- Jaja, kanskje det er avslått da.

Men ingen mine til å undersøke saken. Så da var det vel oppbrukt da….
Og så kan jeg jo legge til at på turen utover til Svolvær skulle jeg kjøpe meg en pølse med brød.

«-Det tar 30 minutter…» var det kontante svaret på den saken. Jeg sender i dag en takk til de som fant opp Kvikk-Lunchen.

Sommerferien står for døra og sultne nordmenn er klare for Norgesferie. Det er ikke Boreal, dessverre. Et kjapt lite internkurs med vekt på serviceinnstilling og løsningsorientering vil gjøre underverker. Legg til et lite kvarter om viktigheten av et lite smil, det gjør fort dagen litt bedre. Kjøp gjerne inn en microbølgeovn for tining av grillpølser også. Da blir det straks så mye triveligere å reise med dere.

Men uansett, takk for turen.