Forsvarer Norges ære på bølgene

VM-klare: Lars Alok Benjaminsen (t.v.) og Anker Frantzen er klare for VM i surfing i California. Her fra fjorårets EM.

VM-klare: Lars Alok Benjaminsen (t.v.) og Anker Frantzen er klare for VM i surfing i California. Her fra fjorårets EM. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Anker Frantzen og Lars Alok Benjaminsen er klare for VM i surfing i California.

DEL

To fjortenåringer fra Unstad og Ballstad skal om to måneder forsvare Norges ære på bølgene i California. De to bestekompisene Anker Frantzen og Lars Alok Benjaminsen utgjør nemlig to tredjedeler av Norges VM-tropp.

– Jeg har faktisk vært på stranda VM skal arrangeres før. Der er det kjempefine bølger og gode forhold for å surfe, så det gleder jeg meg til, forteller Anker.

Surfer hver dag

For å forberede seg til dyst mot verdens beste surfere i amerikanske bølger, kreves det mye trening.

– Jeg surfer hver dag. Når det er store bølger prøver jeg å surfe hele dagen, for å utnytte forholdene best mulig, sier Anker.

Surfing er svært krevende. Den tekniske biten er i midlertid ikke Anker så bekymret for.

– Man blir veldig sliten, men når man surfer mye er det ikke så vanskelig. Det blir litt som å stå på ski. I begynnelsen kan det føles litt «på trynet», men så går det bedre etter hvert, forteller han.

Etter en hittil nokså rolig sommer, har store bølger vært mangelvare på Unstad den siste tida. Det setter i midlertid ikke de surfeglade fjortenåringene ut av trening.

– Vi surfer uansett om det er lite bølger. Du må forberede deg på alle mulige forhold du kan få i konkurranse, meddeler Anker.

Likevel er det ikke rolige forhold han frykter mest i VM.

– Under EM i fjor var det nesten litt skummelt å surfe på de største bølgene. I år må jeg tørre å surfe de store bølgene for fullt.

– Det beste jeg vet

Den surfeglade unggutten har surfet helt siden han var fire år. Selv om det har blitt utallige timer på brettet, er det ikke nødvendigvis slik at han reiser til VM med ambisjoner om seier og med et resultatpress på skuldrene. Det er nemlig ikke konkurranser og resultater som motiverer Anker ut på bølgene.

– Jeg surfer fordi det er gøy. Surfing er det beste jeg vet!

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags