- Jeg kjørte til Svolvær i 07.30-tida, for å være meddommer i en rettsak som skulle gå i dag. Da sluddet det, og var sørpe på veien, og 12 sekundmeter med vind over Gimsøybrua.

Da rettsaken ble utsatt, bar det på heimvei for Skeistrand, og det var med hjertet i halsen.

25 m/s over brua

- Jeg kjørte hjem i 09.30-tida. Det var speilholka de fleste plassene mellom Svolvær og Alstad. Det var få bare flekker og ikke strødd, så vidt jeg kunne se. I 60-sona på før Gimsøybrua lå jeg bak en lastebil som skulle inn til høyre, jeg bestemte meg for å kakke litt i bremsa, for å se, men det var null reaksjon, sier hun og forteller at hun lå i 40 til 50 kilometer i timen hele veien hjem igjen.

På returen blinket det oransje lys på brua og det var 25 sekundmeters vind.

- Jeg lå bak en kassebil over brua. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å kjøre over hvis det ikke var for at den lå foran meg. Jeg har selv en Opel Vivaro, og den ruver jo litt, sier hun og forklarer at hun hadde moren på tråden hele veien, i tilfelle det skulle gå galt.

Blankpolert

- Jeg har aldri opplevd et så glatt føre. Det var blankpolert, flere steder var jeg usikker på om jeg ville komme meg opp bakkene fordi det var så glatt.

Hun forteller at det var spesielt ille mellom Rørvikskartunnelen og Sundklakkbrua i Vågan.

- Det var med høye skuldre hele veien, den turen der. Klokka var nesten 11.00 da jeg var hjemme, så da brukte jeg halvannen time fra Svolvær til Bøstad.

Les også:

Flere bussruter er innstilt på grunn av uværet

Uværet har fått et navn: Ekstremværet Gyda vil treffe deler av landet