Det var en svært glad Allan Hovda, som sammen med sønnen sin Jonas, krysset målgangen først på ekstremdistansen i Lofoten Triathlon. Det ble en suveren sier til Hovda, men selv hadde han svært lave forventninger til løpet før start.

– Det føles veldig, veldig bra nå. Jeg hadde tidenes dårligste oppladning til konkurransen. Det er tretten dager siden Norseman, og så var det ei uke med nattskift på plattformen. I natt så sov jeg cirka én time, så jeg vurderte å kaste inn håndkleet og bare bli med på olympisk distanse i morgen, sa Hovda etter løpet.

Men han legger til at løpet ble utrolig flott.

– Jeg tror kanskje jeg hadde min aller beste konkurranseopplevelse noensinne.

Syklet feil

Ekstremdistansen i Lofoten Triathlon er ikke for pyser, og det har fått navnet av en grunn – fordi det er ekstremt. 4000 meter svøm, 196 kilometer sykling og 45 kilometer løp over flere av Lofotfjellene er hva utøverne må gjennom, før de kan krysse målstreken på Svolvær torg. Hovda brukte i år 11:20:49 på det 245 kilometer lange løpet. I fjor deltok ikke Hovda i Lofoten Triathlon, men vant samme distanse i 2016 og 2017. For to år siden brukte Hovda 12.03.52, så det er lett å si at han knuste sin forrige rekord.

– Du har slått din egen rekord!

– Jada, jada det var kjekt. Det var jo det.

Han forteller da han tok sin forrige rekord syklet han feil, og det gjorde han i år også.

– Da jeg tok min forrige rekord syklet jeg kanskje tjue minutter feil. I år ble det kanskje fem-seks minutter, humrer den ferske norgesmesteren.

Total kontroll

Det så ut til at Hovda hadde kontroll på seieren under hele løpet. Han kom inn som andre beste løper etter svømmedistansen, men syklet ut fra skiftesonen som nummer én. Deretter vinket han farvel til konkurrentene, og etter det var aldri i nærheten av å miste seieren.

– Ved siste oppdatering hørte jeg at jeg var én time foran nummer to. Så det ble en veldig fin tur opp Tjeldbergtinden.

Han forteller at bare nøt siste del av turen og at han også stoppet opp og plukket noen blåbær.

– Det var bare sju, smiler han.

I år er det første gang ekstremdistansen i Lofoten Triathlon også er en NM-distanse, så Hovda har blitt norgesmester. Da Lofotposten publiserte saken, var Hovda eneste utøver som hadde kommet i mål.

Se også:

Bildeserie

Se bilder fra Lofoten Thriathlon - ekstremdistanse