Flyselskapene fortviler over det de omtaler som ren svindel ved kjøp av flybilletter. Overfor NRK Troms bekrefter både Widerøe, SAS og Norwegian at de opplever at voksne, gjerne godt over aldersgrensa, kjøper ungdomsbilletter, skriver an.no.

– Juks med flybilletter blir oppdaget og anmeldt til politiet, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, til NRK.

Det er store penger å spare på ungdomsbillettene, ofte tusenvis av kroner om du er sent ute med bestillingen. Ungdomsbillettene har nemlig en fast, lav pris. Og billettene er ofte tilgjengelig helt fram til samme dag, også når passasjerpågangen er stor.

Ifølge informasjonssjefen i SAS har flyselskapet avdekket systematisk misbruk av systemet. Blant tilfellene er idrettslag, der både ledere og overårige spillere har løyet på alderen.

Også Norwegian fortviler:

– Dette skjer selv om man i henhold til regelverket skal kunne bevise ved ombordstigning at man innfrir kravene til å bruke denne billettypen, sier kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen.

Ingen av flyselskapene har imidlertid planer om å fjerne ungdomstilbudet.  Du må være 25 år eller yngre for å benytte deg av tilbudet.