Arne Auestad fra Sandnes fra drevet med havfiske siden 1978. 1993 var første året han var i Lofoten og siden har han vært en fast gjest på Lofot-havet.

Sammen med sine fiskekompiser fra Nord-Jæren havfiskeklubb vant de klassen for fire-mannslag i VM i skreifiske på lørdag. Arne var også den som vant klassen for største fangst i klasse for fiskere registrert i Norsk Havfiskeforbund.

LES OGSÅ: Alt fra Skrei-VM

Mandag dro gjengen igjen på sjøen sammen med skipper Roy Dahl på "Blue Master" og da slo Arne til med drømmefisken.
-Den var ikke så tung og det gikk greit å få den opp. Det er vel med skreien som det er med oss mennesker at når vi blir gamle så er vi ikke så kjappe, fleiper Arne som brukte fiskestang.
-Jeg fikk en på 27 kilo på tirsdag og den var vel så tung å få opp, legger han til.

Vekta stoppet først på 38,52 kilo.
-Det var denne jeg skulle ha hatt på lørdag, men det er stas å få en så stor skrei. Tidligere har jeg ikke fått større torsk enn 27 kilo så dette er en solid rekordforbedring. Ekstra artig at jeg nå kan skryte  av å ha fått kaffetorsk, sier Arne.

Lofotposten deler nemlig ut ett kilo kaffetorskkaffe og kaffetorskdiplom til alle fiskerne som får en torsk over 30 kilo.

LES OGSÅ: Årets største kaffetorsk

Onsdag forlater Arne og kompisene Svinøya Rorbuer.
-Det har vært en flott uke. Vi har fått mye fisk og stor fisk. Når jeg ser at Lofotposten har fått inn nesten 200 kaffetorsker og bare noen få er over 38 kilo så er det nok første og siste gang jeg får en torsk på 38,52 kilo, sier Arne som nå kan skryte av å ha fått den største torsken i vennegjengen.
-Nå kan jeg bare legge meg bakover å nyte tirumfen, avslutter den glade storfiskeren fra Sandnes i Rogaland.

SE BILDENE: Alle kaffetorskene i 2015

Verdensrekord for torsk fisket på stang er 47 kilo og innhas av Michael Eisele fra Tyskland. Fiksen fikk han i Breiviksfjorden på Sørøya for to år siden.