Resultatmessig gikk det også veldig bra for klubben, som inkludert skiskolen har omtrentlig 100 barn og ungdom i aktivitet.

– At vi reiser bortover med 26 løpere er vi veldig godt fornøyd med. Det er et flott tall, særlig til å være så tidlig i sesongen, sier sportslig leder i Svolvær alpinklubb, Trygve Bjørgaas.

Rennet i Harstad var sesongens andre for klubben. For to uker siden besøkte dem Bardu, hvor de tok med seg hele syv pallplasseringer fordelt på 12-, 14- og 16-årsklassen. Også i Harstad bet klubben godt fra seg i konkurranse med 150 løpere fra hele Nord-Norge.

– Det er mange år siden Svolvær har hatt flere løpere på pallen i U16-klassene på samme renn. Det viser at vi har klart å holde på eldste løperne i klubben, noe som ha vært et av de viktigste målene våre. Det er mange som faller av i den alderen, og derfor synes vi det er utrolig artig, legger Bjørgaas til.

– Gir resultater

Bakken i Svolvær er fremdeles ikke klar til bruk. Dette til tross har mange løpere hatt en flott og god sesongoppkjøring, ifølge Bjørgaas.

– Mange har vært i Levi i Finland, noen har vært i Østerrike, og noen har trent i Narvik etter at de åpnet bakken sin i desember. I tillegg har de trent utrolig godt på barmarkstrening både sommer, høst og frem til nå. Grunnlaget til både de yngre og de eldste er bedre i år enn tidligere. Det gir resultater, sier Bjørgaas, og legger til:

– Nå håper vi å komme i gang i egen bakke så snart som mulig. Snøproduksjonen er ferdig, så nå gjenstår det bare å få det tekniske på plass i heis og lys. Heldigvis har vi mange flotte og kyndige folk i dugnadsgjenget.

KM på hjemmebane

Neste post på programmet for Svolvær alpinklubb er Barnas Worldcup i Narvik andre helga i februar.

– Det gir oss litt tid til å trene hjemme i mellomtiden. Den første helga i vinterferien skal vi ha kretsmesterskap på hjemmebane i Svolvær. Da får vi besøk fra hele Nord-Norge, også utenfor egen krets. Det gleder vi oss veldig til, konkluderer Bjørgaas.

De beste plasseringene for klubben i Harstad sto disse løperne for:

Klasse U12: Mille Walsøe Tveit 2. Plass i slalåm og 3. plass i storslalåm

Klasse U14: Linus Bjørgaas med 1. plass i slalåm og 1. Plass i storslalåm

Klasse U16 gutter: Ansgar Kristiansen med 1. Plass i storslalåm og Tobias Eliassen Nergård med 2. plass i storslalåm

Klasse U16 jenter: Erle Bjørgaas med 3. Plass i slalåm jenter.