Gå til sidens hovedinnhold

Svolvær alpinklubb med løpere i internasjonal konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

Ansgar Kristiansen, Erle Bjørgaas og Linus Bjørgaas stilte denne helga til start i Tärnaby på et internasjonalt ungdomsrenn med løpere fra ni ulike nasjoner. 250 løpere stilte til start. Ingemartrofen er Sveriges eneste internasjonale ungdomskonkuranse i slalåm, storslalåm og paralellslalåm. Rennet er en del av en gruppe konkurranser, inkluder Trofeo, Topolino og Pinocchio i Italia, Borrufa i Andorra og WhistlerCup i Canada, og har høy status.

Ansgar og Erle kvalifiserte seg til Norges skiforbunds offisielle lag som bestod av totalt seks løpere i U16-klassen fra Nord-Norge.

Klubben er ekstra stolte av å være eneste Nord-Norske klubb som i år hadde to løpere som kvalifiserte seg i U16-klassen!

Ansgar fikk en strålende 11. plass i slalåm og en 16. plass i storslalåm. Søndag var han eneste norske løper i U16-klassen som gikk til kvartfinalen i paralellslalåm. Erle fikk også to flotte plasseringer med 24. Plass i slalåm og 33. plass i storslalåm.

I tillegg stilte Linus Bjørgaas til start i U14- klassen. Han fikk to sterke plasseringer med 6. plass i storslalåm og 7. plass i slalåm og ble beste norske løper i sin klasse.

Denne helga hadde Svolvær alpinklubb også løpere som deltok på sesongens siste treningssamling i Narvik, Attacking Vikings Artic Challange.

Helga ble en flott avslutning på en begivenhetsrik rennsesong for Svolvær alpinklubbs løpere.

Kommentarer til denne saken