I helga deltok Svolvær alpinklubbs løpere  på sesongen første renn, denne gang i Sollifjellet i Harstad. Trygve Bjørgaas som er hovedtrener Svolvær Alpinklubb har sendt denne rapporten fra helgen.

"Også i år startet rennsesongen før man har fått åpnet Kongstinden, men mange av løperne har fått trent i andre skianlegg både før og etter jul.
Svolvær alpinklubb stilte med 20 løpere, noe vi er veldig fornøyd med så tidlig på sesongen. 
160 løpere fra Nord-Norge konkurrerte i slalåm på lørdag og Storslalom på søndag.
Svolværløperne viste flotte prestasjoner. 
Blant de yngste løperne fra 10 år og yngre gis det ikke plasseringer, men tidene viste av Svolvær-ungene kjørte svært fort på ski.

I U12-klassen bet løperne fra Svolvær godt fra i store klasser med over 20 løpere både i jente- og gutteklassen. I gutteklassen kjørte Eirik Johansen fra Svolvær inn til en flott 1. Plass i slalåm, Linus Bjørgaas kom på 3. plass og Brage Tønnesen Busch på plassen bak. Eirik vant også i storslalåm mens Linus og Brage fulgte på henholdsvis 4. gg 5. plass.

I jenteklassen fikk Svolvær alpinklubb flere gode plasseringer med Mathea Kirkhaug på en flott 3. plass i storslalåm og med lagvenninnene Andrea Størmer på 5. plass og Ida Nedregård på 8. plass.

I de eldre klassene ble det en del utkjøringer i Slalom for Svolvær alpinklubb sine løpere.
Ansgar Kristiansen fra Svolvær kjørte inn til en fin 3. plass i storslalåm søndag.

Nå har det blitt produsert store mengder snø i Kongstinden og veldig mange har lagt ned et enormt antall dugnadstimer for å gjøre klar til åpning. 
Når bakken åpner er det klart for at over 100 barn og ungdom som har meldt seg på treninger og skiskole får trene. I år er det i tillegg 17 voksne som har meldt seg på nybegynnerkurs"