Opp grytidlig for å trene: – Overraskende livlig!

Unge utøvere var tidlig oppe onsdag morgen, da Svolvær Alpinklubb hadde sin første morgentrening denne sesongen.

DEL

I samarbeid med Health Fitness Svolvær arrangerte Svolvær Alpinklubb morgentrening onsdag, for sine utøvere.

Tidspunktet for treningen var klokken 0615. Tolv utøvere i aldersklassen 2007 og eldre, møtte opp på den første morgentreningen.

– Det er første gang vi har prøvd trening før skoletid. Vi ønsket å se hvor mange som var motivert nok til å komme på morgentrening. Jeg må si jeg er overrasket over hvor mange som møtte opp. Det var vel egentlig dobbelt så mange som vi hadde turt å håpe på! Vi er veldig godt fornøyd med at såpass mange møtte opp, og dette er noe vi vil fortsette med hver onsdags morgen. Stemningen var overraskende livlig! Så må jeg rose Health Fitness for initiativet. Det er flott at vi får til et samarbeid om å trene der en gang i uken, sier trener i Svolvær Alpinklubb, Trygve Bjørgaas.

Har trent siden sesongslutt

Morgentreningen vil fortsette i påvente av at snøen skal lave ned.

– Så har de som er 13 år og eldre trening i tre ganger i uken, enten i gymsal eller ute i bar mark. De yngre har et tilbud på én til to dager med trening i uken. På disse treningene har vi opp mot 20 utøvere i den eldste klassen, og cirka like mange i de yngre klassene. Barmarkstrening har vi holdt siden mai, når sesongen slutten. Så har det naturligvis blitt mer intensivt i løpet av høsten, jo nærmere vi kommer sesongstart, sier Bjørgaas.

Treningssamling i Levi

Bjørgaas beskriver gruppen som en svært treningsvillig gjeng.

– De er veldig motivert og treningsvillig. De aller fleste driver med flere typer idrett. Dette er trening de vil få noe igjen for opp mot ski, fotball og håndball, sier treneren.

For utøverne går alpinsesongen i gang den 13. desember. Før den tid skal klubben til Finland, nærmere bestemt Levi, for en ukes lang treningssamling.

– Vi har et stort antall barn og unge som ønsker å kjøre renn denne vinteren. Nå venter vi på snøen, selv om noen få allerede har vært på ski i år. Klubben reiser med 47 voksne og barn, fra Svolvær Alpinklubb til Levi. Der skal vi være med på en treningssamling på ski i en uke, sammen med andre nordnorske klubber. Det er en regional treningssamling, og femte året på rad vi drar dit. Det er veldig verdifullt for oss, ettersom bakken her hjemme som regel ikke åpner før over jul. Med første renn den 13. desember, er det viktig at vi kommer oss på ski, sier Bjørgaas.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags