Målet med jubileumslotteriet er å få ned kostnadene i klubben.

- Vanligvis går midlene til for eksempel tråkkemaskiner, men denne gangen bestemte vi oss for at de skulle gå til å betale rennavgiften for de som skal stå renn utenfor klubben, sier leder i Svolvær Alpinklubb, Kjersti Eline Tønnessen Busch.

Hun takker også næringslivet for å være behjelpelige.

- Alle vi har ringt har stilt opp og gitt oss gavekort. Her er det både gavekort fra sportsbutikker og andre aktører.

Les også: Alpinklubben feirer 50 år!

Vil ha flere med på laget

I tillegg til lotterisalg, jobbet klubben også med å rekruttere nye medlemmer.

- Det har aldri vært så høy aktivitet i klubben som det er nå, og i dag er vi rundt 100 aktive løpere. Men rekruttering er fortsatt viktig, slik at vi kan fortsette det som mange kaller "den nye gullalderen" i klubben, smiler Tønnessen Busch.

Lørdag startet de dermed også påmeldingen til Skiskolen, for barn fra 5 år og oppover. Elin Holst har vært trener for Skiskolen de siste fem årene, og forteller at det har vært rift om de 30 plassene hvert eneste år.

- Vi starter opp påmeldinga i dag, også vil det bli en påmelding til senere, sier Holst, og legger til at det kan være lurt å være kjapt ute.

Så snart bakken er klar, starter Skiskolen.

- Vi har fokus på grunnleggende teknikker, som det å lære seg å svinge, ploge og stoppe. Mye av poenget er at det skal være gøy, og at ungene mestrer det de gjør og blir motivert til å fortsette. I slutten av sesongen tar vi med alle opp i stortrekket i en slags "eksamen". De fleste klarer dette helt fint, sier Holst.

Åpner snart

Tønnessen Busch forteller videre at de stadig får spørsmål om når bakken åpner.

- Vi ligger an til en god sesong hvis vi får åpna bakken snart. Det legges snø og tråkkemaskinene går i disse dager, men det er vanskelig å svare på akkurat når de åpner. Vi tar sikte på å åpne barnetrekket nå, og den store bakken i løpet av ei ukes tid, sier hun.

Lørdag kveld fortsetter feiringen av den spreke 50-åringen. Da skal klubben spise festmiddag på Thon Hotel, og har invitert gjester, dugnadsfolk, trenere og andre ildsjeler.