– Det gikk rett og slett kanonbra. Det er en stor og god turnering som er godt organisert. Alt er lagt til rette, og vi er veldig fornøyde, forteller trener for SIL J12, Eirik Skjeseth.

I tillegg til Svolvær deltok også lag fra Kabelvåg, Blest og Gravdal på turneringen.

Det var første gang J12-kullet til SIL deltok på Landsås Cup. Skjeseth forteller at opplevelsen ga mersmak, og at de vil returnere til neste år.

– Vi møtte mange gode lag, men vi har et veldig bra lag vi også. Jentene har trent godt. Vi har treninger to ganger i uka, i tillegg til at mange av dem driver med andre former for trening også. De er veldig ivrige, sier han.

I tillegg til håndballspilling ble det også tid til konsert på lørdag, og sosialt samvær med spillere fra andre lag.

– Opplegget var veldig bra. Vi får ekstra motivasjon av å delta på slike turneringer. Alle vokser på opplevelsen, og det bidrar til at de ønsker å fortsette med håndball, understreker Skjeseth.

Svolværingene havnet i gruppe med Kabelvåg, og fikk en kalddusj allerede i første kamp mot naboene. De gule vant 6–1 mot de hvite og blå, men Svolvær skulle få sin revansje.

Begge lagene gikk videre fra gruppespillet, og etter å ha slått ut gode motstandere som Tromsø og Harstad møttes de to i finalen. Der gikk Svolvær seirende ut 6-4, og vant turneringen.

– Kabelvåg har et veldig godt lag, men jeg synes det mest imponerende er at vi slår ut Tromsø som har et kanongodt lag. Under en turnering i Tromsø tapte vi mye mot samme lag. At vi nå slår dem viser at hele gjenget har tatt store steg. Vi hadde et lite håp om å nå finalen. Jentene ble utrolig kry og stolte da vi klarte det, sier treneren.

Oppmann for laget, Marit Størmer Nordby, forteller at stemningen var på topp også på tribunen. Svolvær heiet frem Kabelvåg da de spilte, og motsatt.

– Vi tok over hallen, og det var virkelig Vågan mot resten. Det var utrolig god stemning, forteller hun.

Kabelvåg G14 kom på tredjeplass i sin klasse, mens Kabelvåg J13 kom på andreplass i B-sluttspillet. Det samme gjorde Gravdal G12. Lofoten Gangsters kom på andreplass i klassen for gutter 18.