Det kommer frem i en pressemelding sendt ut av Clean Up Lofoten.

Hvert år har det blitt arrangert en trekning blant alle som har deltatt på strand- og kystrydding i Lofoten, hvor vinneren stikker av med 10.000 kroner. Premien er et spleiselag mellom Toyota Nordvik og Lofoten Avfallsselskap IKS (LAS).

Forutsetningen for å delta er at man rydder og leverer mer enn 20 kilo eierløst marint avfall gjennom Clean Up Lofoten sitt tilbud, i tillegg til et fullstendig utfylt ryddeskjema. Dersom privatpersoner eller firma vinner, går premien til et lokalt valgfritt formål, heter det i pressemeldingen.

I 2019 ble det registrert hele 192 ryddeaksjoner, hvorav LAS arrangerte 43 av aksjonene. I selve konkurransen var det 102 kvalifiserte deltakere.

12. desember ble det avholdt trekning «live» på Facebook, og vinneren ble Trond Hallan Paulshus. Paulshus var arrangementsansvarlig for strandrydding gjennomført av Unilever Norge AS. Under et opphold i Lofoten i august ryddet ansatte i firmaet et område av Børvågen, ved Svolvær lufthavn, og de valgte å gi premien til Svolvær IL.

– Så utrolig hyggelig at vi fikk anledning til å bidra, samt vinne trekningen, uttalte Jhon Fredy Flisnes i Unilever AS da de fikk overrakt beskjed rett før jul.

Tina Ness, leder i Svolvær IL, ble overrasket og veldig glad da hun fikk beskjed om dette rett før jul, da ryddekoordinator i LAS, Marit Gressetvold, ringte for å fortelle om premien. Hun sender en takk til Unilever på vegne av klubben. Pengene skal komme aldersbestemte nivåer til gode.

– Svolvær IL har dessuten arrangert flere ryddeaksjoner i sine nærområder de siste årene, og har bidratt til et renere miljø, så det var ikke helt ufortjent at de fikk premien, heter det i pressemeldingen.

Tore Høyen i Toyota Nordvik sier de er glade for å være med til å bidra til at Lofoten blir ryddet.

– Det er fint når premien blir lokalt forvaltet, og det kommer barn og unge til gode, sier Høyen.