Gå til sidens hovedinnhold

Svolvær lufthavn, pluss håp og solskinn

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Mens vi alle sliter med å holde oppe humøret i det mørket som hviler over planeten, kunne vi i dag mellom koronanyhetene lese følgende:
Det gjøres en større oppgradering av ekspedisjonslokalene på Svolvær lufthavn! Flott!
Dette er en investering for framtida, for den planlagte storflyplassen på Leknes kommer aldri til å bli bygd! De siste begivenhetene har vist oss hvor utrolig sårbart reiselivet er. I tillegg kommer det vi har visst lenge, at klima og miljø blir stadig viktigere elementer i samfunnsdebatten og at dyrket jord må vernes om. Torbjørn Lothe i NHO avd luftfart uttalte også nylig at flyruter med større fly fra Leknes ikke vil være lønnsomme.
Jeg håper politikerne innser dette, og ikke kaster bort mere tid på storflypassplaner. Bruk kreftene på veioppgradering, det vil både vi fastboende og turistene trenge.
Det var også gledelig å lese om dette fordi det bidro til å løfte tankene mot lysere tider. Flyplassen på Helle skal en dag være åpen igjen, når dette marerittet er over! Turister skal, som vanlig, komme ut av flyet og ikke komme seg inn i ankomsthallen uten at fjellene blir fotografert først! Denne onsdagen med strålende solskinn og snødekte fjell gir bud om håp! Jeg ble litt glad, unnskyld, korona!

Kommentarer til denne saken