Det var personell på flyplassen som oppdaget hendelsen og alarmerte Hovedredningssentralen. Det ble satt i gang en massiv mobilisering av nødetatene. I tillegg rykket redningsskøyta "Sundt Flyer" til stedet. Både nordgående- og sørgående hurtigrute ble bedt om å gå til stedet for å bistå.

Klokka 20.48 lokaliserte flyplassens redningsbåt vraket av flyet og to de to personene. De ble tatt om bord i redningsskøyta som gikk inn til Svolvær hvor ambulansehelikopter og ambulanser. Innsatsleder Line Lysvoll i politiet bekreftet ovenfor Lofotposten at de to personene var omkommet. Det ble etterhvert klart at flyet og de to ombord var tilknyttet Tromsø flyklubb. Like ved midnatt opplyste

– Vi har funnet en del ID-dokumenter. De omkomne er ikke formelt identifisert ennå, men vi har varslet det vi mener er de pårørende, uttalte stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til NTB ved 23.30-tiden.

Havarikommisjonen for luftfart er ventet til Svolvær mandag morgen. Politiet har iverksatt etterforskning for å finne ut hva som er årsaken til styrten som skjedde i minuttene etter at flyet tok av fra Svolvær. Flyet var et fireseters enmotorsfly av typen Piper Cherokee.

Lofotposten oppdaterte fortløpende søndag kveld:

21.00: Også begge hurtigrutene ble dirigert til stedet, men de har snudd.

21.06: Redningsskøyta var raskt på stedet, men har forlatt stedet igjen.

21.11: Helikopter er i området og landet på torget i Svolvær.

21.19: Avinor jobber med å sette stab som kan svare mediehenvendelser.

21.21: Politiet ber om at skuelystne fjerner seg fra stedet for å gi plass til redningsarbeidet som pågår.

21.24: Redningsskøyta har lagt til kai ved Redningsselskapets kai i Svolvær. Helikopteret har forflyttet seg til dette stedet.

21.34: To personer er bekreftet omkommet. Det bekrefter innsatsleder Line Lysvoll i svolværpolitiet til Lofotposten.

21.47: Pressetalsmann Lasse Vangsten i Avinor sier til Lofotposten at Avinor rutinemessig har varsla Luftfartstilsynet, som i sin tur har alarmert Havarikommisjonen. - Vi stiller med alt tilgjengelig personell lokalt ved behov i arbeidet videre, sier han.
22.16: Politiet melder at det jobbes med å få bekreftet identiteten på de omkomne og få kontakt med de pårørende. - Vi går deretter over i en etterforskningsfase som ledes av politiet i Lofoten og Vesterålen. Politiet har ingen opplysninger om årsaksforhold, skriver politiet i Nordland.

22.38: Frank Gøran Johansen i Lofoten flyklubb bekrefter ovenfor Lofotposten at det ikke er deres fly som har styrtet. - Ulykken har ikke noe med klubben vår eller våre medlemmer å gjøre, så langt jeg vet.

22.48: - Vi kansellerer de to første avgangene mandag morgen av hensyn til personellet som har vært i virksomhet i kveld, sier lufthavnsjef Bjørn Opsahl. Første fly lander 08.25, med avgang 08.40.

22.50: - Vi frykter at det er ett av Tromsø flyklubbs fly, men vi har ikke fått det endelig bekrefter, sier Yngve Johnsen, leder i Tromsø flyklubb, til Nordlys. Politiet i Nordland har også opplysninger om at flyet skal være fra Tromsø, men det er foreløpig ikke bekreftet.

23.43: Politiet i Nordland sender ut pressemelding der det bekreftes at flyet kom fra Tromsø til Svolvær søndag og at ulykken skjedde da flyet skulle returnere fra Svolvær.

- Flyet som har styrtet er av typen Piper Cherokee. De som først oppdaget styrten var personell knyttet til Svolvær lufthavn, opplyser politiet som nå er i gang med etterforskning.

Politiet vil kontakte vitner og gjennomføre åstedsarbeid.

Havarikommisjonen for luftfart kommer til Svolvær mandag morgen.

Politiet varsler de pårørende.

Bilder fra Lofotpostens dekning:

Bildeserie

Bilder fra Lofotpostens dekning